Управлінням Служби безпеки України в Харківській області спільно з співробітниками Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС в Харківській області проведена спеціальна операція з припинення діяльності міжрегіонального організованого злочинного угруповання, до якого входили жителі Харкова та Запорізької області.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, злочинці налагодили канал постачання до регіону великих партій особливо небезпечних наркотичних засобів – концентрату макової соломи та ацетильованого опію.

Під час транспортування партії наркотичних речовин правоохоронці затримали організатора та наркокур’єрів – жителів Харкова, які займалися виготовленням, перевезенням та збутом опію в Харківському регіоні. Під час обшуку у зазначених осіб було вилучено понад 1500 мл ацетильованого опію. На території Запорізької області було затримано ще одного члена організованої групи за місцем його проживання, у якого вилучено понад 100 мл вказаного наркотичного засобу.

Відео дня

Слідчим Управлінням УМВС в Харківській області стосовно зловмисників порушено чотири кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання, пересилка або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.