Одна з харківських фірм, якій було довірено створювати позитивний імідж України у світі, звинувачується у крадіжці 6 млн. грн. Державних коштів.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі прокуратури Харківської області, йдеться про одне з товариств з обмеженою відповідальністю, яке стало переможцем тендеру та мало надати послуги з реалізації проектів, спрямованих на формування позитивного іміджу України за кордоном. ТОВ повинно було інформувати громадськість через закордонні ЗМІ про досягнення України у сферах науки, культури, освіти, промисловості, проводити дні українського кіно за кордоном та інше. За інформацією прес-служби, товариство не виконало жоден пункт зобов’язань.

З кінця 2005 по травень 2006 р. посадові особи товариства з метою неповернення бюджетних коштів, які виділялися на цю діяльність, діючи умисно в інтересах третіх осіб, перерахували понад 6 млн. грн. на рахунки двох приватних підприємств у м. Луганськ. Луганські підприємства не були учасниками тендеру і не могли брати участь у виконанні державної програми забезпечення позитивного міжнародного іміджу України.

Відео дня

Прес-служба повідомляє, що у матеріалах прокурорської перевірки є достатньо даних, які вказують на наявність у діях службових осіб ознак складу злочину, передбаченого ст. 364 ч.2 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). За цими фактами прокуратурою порушено кримінальну справу.