Представники громадської організації "Українська народна рада", яка була створена два місяці тому, закликають інші суспільні організації встановити "жорсткий громадський контроль" над урядом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова Товариства "Просвіта" ім. Т.Шевченка Павло МОВЧАН.

За його словами, демократичні сили, які не брали участі в останніх українських виборах, не бажали, щоб Віктора ЯНУКОВИЧА вдруге було обрано прем’єр-міністром. Однак уряд, який "ми не хотіли, є, і мусимо встановити над ним жорсткий громадський контроль". При цьому П.МОВЧАН, звертаючись до нинішньої влади і Президента зокрема, зазначив, що "влада не повинна боятися того, що вона задекларувала".

Відео дня

У цьому його підтримав інший учасник прес-конференції, голова Організації українських націоналістів Микола ПЛАВ’ЮК. Коментуючи політичні взаємини України з Росією, він також сказав, що у нього "немає найменшого сумніву, що національна безпека (нашої країни - УНІАН) буде порушена економічним тиском з боку північного сусіда". У той же час М.ПЛАВ’ЮК додав, що для зменшення цього тиску українські політики повинні знайти певну протидію, спираючись на підтримку в цьому питанні громадських організацій та установ.