Контрабанду золотих ювелірних виробів загальною вагою понад 2,5 кілограми затримали у громадянина Італії, який їхав з України до Росії.

Як повідомили УНІАН у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ Державної прикордонної служби України, чоловік разом з дружиною, громадянкою Російської Федерації, прямував через державний кордон автомобілем «Фольксваген» італійської реєстрації через пункт пропуску «Гоптівка», що на Харківщині.

Під час прикордонно-митного оформлення його транспортного засобу вчора ввечері оглядова група знайшла у сумці серед інших речей ювелірні вироби (ланцюжки, хрестики, годинники та сувеніри 153 найменувань), а також 246 старовинних монет різних країн, 96 банкнот 1901-1948 років, 18 столових приборів зі срібла та ще 108 предметів посуду, які, можливо, також мають історичну цінність.

Відео дня

Затриманий італієць повідомив, що везе це все в подарунок родичам своєї дружини. Наразі ще триває з’ясування обставин цього факту, а експертам належить зробити оцінку знайдених виробів.

Трохи раніше, учора після обіду, також на українсько-російському кордоні було затримано велику партію валюти. Громадянин України автомобілем «Субару» намагався через пункт пропуску «Ізварине», що в Луганській області, вивезти до Російської Федерації 1 млн. 940 тис. доларів та 7 млн. 243 тис. російських рублів. Валюту, приховану від контролю в схованці за заднім сидінням, виявили прикордонники разом зі співробітниками СБУ та митниці під час поглибленого огляду автомобіля в окремому боксі.