Частина депутатів Броварської районної ради Київської області заявляє про відкликання Олександра ГЛАДИШКА з посади голови цієї ради і спростовує інформацію про його побиття.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вони повідомили на прес-конференції в УНІАН.

У розповсюдженому на прес-конференції прес-релізі йдеться про те, що кандидатура О.ГЛАДИШКА на посаду голови Броварської райради нав’язана обласним штабом БЮТ, а пропозиції депутатів-членів БЮТ на засіданнях фракції ігнорувались, рейтингове голосування не проводилось.

Відео дня

Депутати заявляють, що з початку роботи новообране керівництво ради діяло з порушенням регламентних норм, що стало приводом для звернення депутата Сергія ЛАПТЄВА з адміністративним позовом до суду. Своїм рішенням від 15 червня Деснянський районний суд Києва відмінив рішення райради про обрання голови ради та його заступника, але О.ГЛАДИШКО не виконав рішення суду і без рішення ради видав довіреність, якою уповноважив депутата Івана БЕЦУ представляти інтереси Броварської райради замість себе.

Депутати Броварської райради заявляють, що звернення 36 депутатів райради до Президента України Віктора ЮЩЕНКА є сфабрикованим, більшість з цих депутатів заперечують свою участь у складанні цього листа і свій підпис під ним.

У прес-релізі говориться, що за ініціативою 28 депутатів райради була скликана позачергова сесія, на якій більшістю голосів було відкликано О.ГЛАДИШКА з його посади, натомість головою було обрано Юрія КУШНІРЕНКА, а його заступником – Василя СИМИНЕНКА.

Ці депутати також заперечують побиття О.ГЛАДИШКА після відкликання його з посади. За словами присутнього на прес-конференції депутата С.ЛАПТЄВА, “подана інформація не відповідає дійсності”. “Депутати не чинили протиправних дій стосовно ГЛАДИШКА”, – сказав він.

Інша учасниця прес-конференції депутат Тетяна РУДЕНКО розповіла, що після рішення ради про відкликання О.ГЛАДИШКА депутати зайшли до нього в кабінет, щоб ознайомити його з рішенням, але той відреагував неадекватно, почав кричати і лаятись. За словами депутата, О.ГЛАДИШКО “почав битися головою об стіл”, “потім він упав на підлогу, а ми намагалися його підняти”. “Ніхто жодного разу не вдарив ГЛАДИШКА”, – додала вона. Т.РУДЕНКО також розповіла про те, що аби О.ГЛАДИШКО не заподіяв собі більшої шкоди, присутні депутати викликали швидку медичну допомогу, в результаті чого екс-голова райради був госпіталізований.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні на прес-конференції в УНІАН уповноважений представник фракції БЮТ у Броварській райраді Іван БЕЦА повідомив, що 36 депутатів Броварської районної ради Київської області звернулися до Президента України Віктора ЮЩЕНКА з проханням звільнити голову районної державної адміністрації Миколу ДІДЕНКА. Він зазначив, що під відповідним зверненням до глави держави спочатку підписалися 38 із 78 депутатів райради, але пізніше - у зв’язку із залякуваннями та погрозами на їхню адресу - двоє відкликали свої підписи.

У зверненні, зокрема, зазначається, що М.ДІДЕНКО робить спроби “захопити керівництво районною радою”. “Намагаючись будь-що утриматися при владі, шляхом шантажу і погроз аж до застосування грубої фізичної сили, голова Броварської районної держадміністрації М.ДІДЕНКО намагається відсторонити від виконання обов’язків законно обраного голову Броварської районної ради Олександра ГЛАДИШКА, переслідує депутатів районної ради, застосовує при цьому до опонентів кримінальні методи політичної боротьби за владу”, - йдеться у зверненні. У ньому сказано, що депутати висловлюють недовіру М.ДІДЕНКУ і просять В.ЮЩЕНКА прийняти рішення про відставку керівника Броварської районної держадміністрації, а також про “притягнення його до кримінальної відповідальності”.

У зверненні йдеться про те, що ряд депутатів Броварської районної ради, “наближених до М.ДІДЕНКА”, 10 серпня “увірвалися до кабінету голови Броварської районної ради Олександра ГЛАДИШКА з вимогою відмовитись від повноважень голови районної ради, віддати печатку і ключі від кабінету”. В ньому сказано, що після того, як О.ГЛАДИШКО відмовився це зробити, то “до нього була застосована груба фізична сила”

І.БЕЦА повідомив, що О.ГЛАДИШКА “було жорстоко побито” і він із струсом мозку та травмами голови та гематомами по тілу перебуває зараз в Києві в Лікарні швидкої допомоги. Він зазначив, що, зокрема, підтвердженням того, що “всі ці злочинні дії замовлялися, координувалися та направлялися безпосередньо М.ДІДЕНКОМ”, є слова правоохоронців, які не втручалися у конфлікт, а на звернення про допомогу зазначили, що “ми отримали вказівку від ДІДЕНКА”.