36 депутатів Броварської районної ради Київської області звернулися до Президента України Віктора ЮЩЕНКА з проханням звільнити голову районної державної адміністрації Миколу ДІДЕНКА.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив уповноважений представник фракції БЮТ у Броварській райраді Іван БЕЦА. Він зазначив, що під відповідним зверненням до глави держави спочатку підписалися 38 із 78 депутатів райради, але пізніше - у зв’язку із залякуваннями та погрозами на їхню адресу - двоє відкликали свої підписи.

У зверненні, зокрема, зазначається, що М.ДІДЕНКО робить спроби “захопити керівництво районною радою”. “Намагаючись будь-що утриматися при владі, шляхом шантажу і погроз аж до застосування грубої фізичної сили, голова Броварської районної держадміністрації М.ДІДЕНКО намагається відсторонити від виконання обов’язків законно обраного голову Броварської районної ради Олександра ГЛАДИШКА, переслідує депутатів районної ради, застосовує при цьому до опонентів кримінальні методи політичної боротьби за владу”, - зазначено в зверненні. У ньому сказано, що депутати висловлюють недовіру М.ДІДЕНКУ і просять В.ЮЩЕНКА прийняти рішення про відставку керівника Броварської районної держадміністрації, а також про “притягнення його до кримінальної відповідальності”.

Відео дня

У зверненні йдеться про те, що ряд депутатів Броварської районної ради, “наближених до М.ДІДЕНКА”, 10 серпня “увірвалися до кабінету голови Броварської районної ради Олександра ГЛАДИШКА з вимогою відмовитись від повноважень голови районної ради, віддати печатку і ключі від кабінету”. В ньому сказано, що після того, як О. відмовився це зробити, то “до нього була застосована груба фізична сила”

І.БЕЦА повідомив, що О.ГЛАДИШКА “було жорстоко побито” і він із струсом мозку та травмами голови та гематомами по тілу перебуває зараз в Києві в Лікарні швидкої допомоги. За його словами, він мав бути присутній на прес-конференції сьогодні, але лікарі йому заборонили у зв’язку з тяжким станом. Він зазначає, що, зокрема, підтвердженням того, що “всі ці злочинні дії замовлялися, координувалися та направлялися безпосередньо М.ДІДЕНКОМ”, є слова правоохоронців, які не втручалися у конфлікт, а на звернення про допомогу зазначили, що “ми отримали вказівку від ДІДЕНКА”.

Сьогодні о 14.00 в УНІАН відбудеться екстрена прес-конференція групи депутатів Броварської райради, членів комісії із забезпечення діяльності роботи районної ради на тему: “Правда про побиття переобраного голови Броварської райради Олександра ГЛАДИШКА”.