Мати студента Віталія МАКСИМЕНКА, який 29 липня збив дівчат у центрі Києва, просить правоохоронні органи об’єктивно розслідувати справу.

Як передає кореспондент УНІАН, своє прохання мати підозрюваного Лариса РИЛЬСЬКА оголосила сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Ми просимо від правоохоронних органів об’єктивного розслідування справи нашого сина. Я прошу розібратись, чому ця справа передана під особистий контроль міністра внутрішніх справ Юрія ЛУЦЕНКА. Звичайно, це велика трагедія для батьків дівчини, яку поховали, але вчора, як я чула, на кільцевій дорозі міліціонер збив кількох пішоходів, але це не означає, що це ДТП узяв під свій контроль міністр”, - сказала Л.РИЛЬСЬКА.

Відео дня

Вона також висловила обурення тим, що телебачення показувало її сина з відкритим обличчям, “як злочинця”, та спростувала чутки про його зухвалу поведінку біля тіла потерпілої. “Якщо його однокурсники, які приїхали на місце події пізніше, вели себе недобре, то це їхня справа”, - сказала вона.

Л.РИЛЬСЬКА підтвердила, що після ДТП її син проїхав ще 100-200 метрів, а потім зупинився. Вона розповіла, що в той вечір міліція відпустила її сина додому, а зараз він знаходиться у СІЗО.

Вона також повідомила, що зустрічалася з батьками потерпілої і вони знайшли порозуміння в тому, що це був трагічний випадок. Л.РИЛЬСЬКА зазначила, що невідомі по телефону пропонували обом сторонам придбати відеокасету із записом пригоди, що трапилася на Майдані.

За словами Л.РИЛЬСЬКОЇ, її родина не має родинних відносин з політиками, як повідомляли деякі ЗМІ. Вона повідомила, що приїхала до Києва у 1990 році – спочатку працювала нотаріусом, потім - завідувачем нотаріальної контори. Вона стверджує, що придбала квартиру в Києві за допомогою своїх батьків, а з батьком свого сину - Миколою МАКСИМЕНКОМ - давно не живе. “Ця ДТП не має жодного політичного забарвлення. На цій трагедії розіграли політичну карту”, - вважає вона.

Л.РИЛЬСЬКА розповіла, що машину для сина купила 2 місяці тому, “приблизно за 40-41 тисячу доларів”.

Як повідомляв УНІАН, 29 липня близько 21.30 на перехресті вулиць Хрещатик і Інститутська автомобіль “Міцубісі” під керуванням 21-річного студента Київського національного університету імені Тараса Шевченка збив на смерть молоду дівчину та травмував її подругу. Після інциденту водій автомобіля зник, однак співробітникам Державтоінспекції вдалося затримати його та повернути на місце ДТП.

Як стверджували свідки, після того, як автомобіль був повернутий на місце пригоди, під’їхали ще два автомобілі “Мерседес”, з яких вийшли невідомі люди і почали розмовляти про пригоду зі співробітниками ДАІ.

Сьогодні міністр внутрішніх справ Юрій ЛУЦЕНКО на прес-конференції звернувся до журналістів з проханням не надавати цьому ДТП політичного забарвлення. “Не можна на крові робити політику”, - сказав він. При цьому Ю.ЛУЦЕНКО додав, що у нього під контролем не одна, не дві і не 10 ДТП.