Найближчим часом харківська ТЕЦ-3 може бути відключена від газопостачання.

Як повідомили  кореспонденту УНІАН у прес-службі ДК “Газ України” НАК «Нафтогаз України»,  керівництво компанії дало доручення підприємствам з газопостачання та газифікації відключити від газопостачання 11 підприємств комунальної теплоенергетики  (ТКЕ) – найбільших боржників за спожитий газ у цьому році. До списку боржників потрапила і ТЕЦ-3, яка заборгувала за спожитий газ 5 млн. грн.      

                                             

Відео дня

Прес-служба повідомляє, що у другій декаді серпня ДК «Газ України» буде постачати природний газ підприємствам ТКЕ лише за умови  повного розрахунку за поточне споживання та повного виконання зобов’язань щодо погашення боргу за спожитий газ у 2006 р. Зазначені зобов’язання викладені в гарантійних листах, які підписані керівниками цих підприємств і погоджені місцевими органами влади.

На виконання доручень уряду щодо забезпечення стовідсоткових розрахунків за природний газ усіх категорій споживачів та належної підготовки газових господарств до нового опалювального сезону 2006-2007 рр. ДК «Газ України» не виділила у першій декаді серпня цього року обсяги природного газу 51 підприємству (ТКЕ) - боржнику.

За інформацією прес-служби, для надання практичної допомоги підприємствам з газопостачання та газифікації з виконання робіт щодо відключення від постачання газу підприємств - боржників (КП «Криворіжтепломережа» та ТОВ «Енергохолдинг»), до міст Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) та Краматорськ (Донецька обл.) вже виїхали робочі групи працівників ДК «Газ України» та НАК «Нафтогаз України».

Загальний борг підприємств комунальної теплоенергетики ДК «Газ України» з початку року перевищив 620 млн. грн.

На виконання доручень уряду щодо забезпечення стовідсоткових розрахунків за природний газ усіх категорій споживачів та належної підготовки газових господарств до нового опалювального сезону 2006-2007 років ДК «Газ України» не виділила у першому кварталі серпня поточного року обсяги природного газу 51 підприємству (ТКЕ) - боржнику.

ДК «Газ України звертає увагу місцевих органів влади на необхідність прийняти рішення про введення економічно обґрунтованих тарифів на комунальні послуги для  підприємств комунальної теплоенергетики.