Керівництво ДКП  «Харківкомуночиствод» заявило про те, що відключатиме від мережі водовідведення кожного неплатника індивідуально.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської міськради, про це  на брифінгу заявив генеральний директор ДКП  «Харківкомуночиствод» Іван КОРІНЬКО.

«Ми вже розробили систему, за допомогою якої можемо відключати від каналізації індивідуально кожного неплатника», - сказав І.КОРІНЬКО.

Відео дня

За його словами, на сьогоднішній день борг харків’ян за послуги водовідведення становить 45 млн. грн. При чому, є факти, наголосив керівник, коли борг в одній сім`ї перевищує 1,5 тис. грн. при місячному тарифі 3 грн.

І.КОРІНЬКО поінформував, що у Харкові за несплату вже відключено п`ять сімей, Йдеться про городян, які протягом тривалого часу не реагували на попередження і позови до суду. У всіх п`яти випадках, уточнив він, є рішення суду. За словами гендиректора, надалі роботу з наведення платіжної дисципліни підприємство обіцяє продовжити. Повторне підключення «Харківкомуночиствод» здійснює безкоштовно, але за умови стовідсоткового погашення заборгованості.

За інформацією І.КОРІНЬКА, сьогодні послугами водовідведення користуються 500 тисяч абонентів, але лише 300 тисяч з них є сумлінними платниками.