Голова Міжнародної правозахисної організації "Міжнародна ліга захисту прав громадян України" Едуард БАГІРОВ просить Президента України Віктора ЮЩЕНКА звільнити заступника міністра внутрішніх справ Петра КОЛЯДУ, який курує в міністерстві "слідчий блок", за його недбалість у контролі за діями підлеглих.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Е.БАГІРОВ повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН, надавши журналістам копії відповідного звернення до глави держави.

Як йдеться в документі, "враховуючи результати здійснених нашою організацією з 2001р. по 2006р. заходів, спрямованих на відновлення прав громадян України, що були порушені незаконними діями та бездіяльністю підлеглих начальника СУ МВС України П.КОЛЯДИ, ми можемо стверджувати, що підпорядкований цьому посадовцю апарат не лише неналежним чином не виконує обов’язків, покладених на нього законом, а також підлеглі П.КОЛЯДІ працівники органу внутрішніх справ України не дотримуються вимог Конституції та Законів України у своїй діяльності".

Відео дня

Виходячи з викладеного вище, Е.БАГІРОВ просить Президента розглянути можливість вирішення питання щодо звільнення заступника міністра внутрішніх справ П.КОЛЯДИ з займаної ним посади.

У ході прес-конференції Е.БАГІРОВ як один з прикладів непрофесійних дій підлеглих П.КОЛЯДИ навів ситуацію, в якій опинився мешканець Харцизька (Донецька область) Дмитро ШЕВЧЕНКО. Проти нього було порушено кримінальну справу за начебто незаконне зберігання зброї та боєприпасів до неї, хоча всі необхідні реєстраційні документи на право мати зброю той мав, стверджує правозахисник. Крім того, як зазначив присутній на прес-конференції Д.ШЕВЧЕНКО, за закриття кримінальної справи слідчий вимагав у нього 100 тис. дол.