Найближчим часом підприємство «Міжнародний аеропорт «Харків» може розпочати масштабні роботи з розвитку своєї інфраструктури.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської міської ради, про це поінформував голова постійної комісії міськради з питань транспорту, зв`язку та екології Володимир ПОЛОЗКОВ.

Він повідомив, що сьогодні вже тривають переговори з українським інвестором щодо будівництва нової злітно-посадкової смуги і терміналу. За словами голови комісії, орієнтовна вартість цих робіт становить 100 млн. євро.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, впродовж останніх років місцева влада шукає шляхів реконструкції міського аеропорту. Одна з головних проблем, яку необхідно вирішити аеропорту, - прийом літаків трансконтинентального класу. За цей час пропонувалося кілька різних проектів, серед яких, зокрема, – модернізація та реконструкція на базі існуючого аеропорту (подовження злітно-посадкової смуги, відкриття нових терміналів тощо), винесення аеропорту за межі Харкова та його розміщення на базі військового аеродрому в Чугуєві, побудова на українсько-російському кордоні спільно з Бєлгородською областю нового сучасного міжнародного аеропорту.