Керівники підрозділу і колеги старшого сержанта міліції Леоніда ДЯЧКОВА, який минулого тижня розстріляв у харківському метро трьох осіб і вчинив самогубство, характеризують його з позитивного боку.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у Центрі громадських зв’язків Головного управління МВС України в Харківській області, про це сказав виконувач обов’язків начальника лінійного відділу в метрополітені ГУ МВСУ Микола ХУСТОЧКІН, коментуючи події 2 серпня у Харкові на станції “Московський проспект”.

“Керівний склад і колеги по батальйону характеризують міліціонера батальйону №2 лінійного відділу міліції старшого сержанта міліції з позитивного боку”, - сказав М.ХУСТОЧКІН. За словами керівника, цього року Л.ДЯЧКОВ закінчив Харківський педагогічний інститут, отримав диплом бакалавра права. Він “гарний спортсмен, хороший товариш, по службі характеризується позитивно”. “Що саме послужило причиною виникнення даної ситуації – ми зараз встановлюємо”, - повідомив М.ХУСТОТЧКІН.

Відео дня

Керівник розповів, що того дня о 19.20 він особисто закінчив інструктаж особового складу перед початком несення служби. Сержант був присутнім на інструктажі, під час якого були визначені завдання з охорони громадського порядку, всі співробітники були перевірені на наявність алкоголю. “Цей співробітник був у абсолютно нормальному стані. Після цього він повинен був направитися на місце несення служби – на станцію метро “Бекетова”, але якимось чином опинився на Московському проспекті. Що передувала цьому вчинку, а потім – застосуванню зброї і трагічним наслідкам, встановить слідство. Кількість очевидців незначна, тобто ті люди, які могли прояснити ситуацію – загинули. Все ще є надія що брат одного з учасників подій одужає і зможе дати необхідні показання. І лікарі, і співробітники міліції вживають всіх заходів, щоб він вижив, -  ми здали кров, надаємо матеріальну підтримку, тобто робимо все для його одужання”, - сказав М.ХУСТОЧКІН.

М.ХУСТОЧКІН зазначив, що єдиним очевидцем поки що залишається контролер станції метро. Вона розповідає, що бачила, як прийшов міліціонер у той час, коли потерпіла заступила на зміну. Міліціонер намагався заштовхнути її до службового приміщення, а жінка чинила опір. Контролер натиснула кнопку тривоги  і викликала міліцію. Співробітники міліції в той час знаходилися на іншому виході з метро, оскільки там більш завантажена ділянка роботи. У той час, коли до неї вже бігли два міліціонера, почулися два вистріли.

На допомогу прийшли двоє братів, які не мають ніякого відношення ні до постраждалої, ні до цього міліціонера. Але у ході протиборства, яке виникло між ними, міліціонер застосував зброю, застрелив жінку, одного з братів поранив, а другого убив на місці. Після того як міліціонер побачив колег, які наближалися, він у стані афекту вибіг на вулицю і направився в парк Артема, де вирішив покінчити з життям, - вистрілив у голову у напрямку підборіддя. “Смерть настала миттєво”, - повідомив М.ХУСТОЧКІН.

Водночас, як передає кореспондент УНІАН, місцева газета “Время” повідомляє, що міліціонер Л.ДЯЧКОВ минулого року отримав догану “за надто жорстоке затримання підозрюваного”.