У першому півріччі цього року середньомісячна заробітна плата штатного працівника в Харківській області зросла до 901 грн., що на 32,2% більше, ніж у відповідному періоді 2005 р.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це йшлося на засіданні колегії Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.

Коментуючи показники, заступник голови облдержадміністрації Василь ТРЕТЕЦЬКИЙ зауважив водночас, що ситуація щодо погашення боргів з виплати заробітної плати поки що залишається складною. Станом на 1 липня 2006 р. загальна заборгованість з виплати заробітної плати по області становила 45,7 млн. грн. і зросла у червні майже на 2 млн. грн. (або на 4,5%).

Відео дня

В.ТРЕТЕЦЬКИЙ зазначив, що влада максимально зосереджена на скороченні боргів та недопущенні їх зростанню. Він наголосив, що керівникам усіх ланок треба відповідальніше ставитися до своїх обов’язків і активно працювати над погашенням заборгованості із заробітної плати.

На засіданні було підкреслено, що у 1-му півріччі 2006 р. в області створено 34,7 тис. робочих місць, або 55,1% від річного завдання обласної програми зайнятості населення. Серед лідерів були названі Ізюмський (93,6%) і Лозівський (71,5%) райони.