Скульптурна композиція "Народна актриса", присвячена народній артистці СРСР Людмилі Гурченко, яка народилася в Харкові, презентована в Харкові.

 Як повідомив кореспонденту УНІАН автор скульптури харків`янин Сейфадін Гурбанов, "бронзова Людмила Гурченко є точною копією справжньої: зріст, об’єм талії, правда, в бронзі вона важить більше". С.Гурбанов зобразив актрису в образі Лєночки Крилової (героїні кінофільму "Карнавальна ніч"), яку Л.Гурченко зіграла в 1956 р., а її вбрання (довге плаття з корсетом) запозичене з кінофільму "Солом`яний капелюшок ".

Скульптор відмітив, що скульптуру було складно ліпити, бо образ довелося створювати за фотографіями та стоп-кадрами з фільмів. Гурченко ескізи бачила і схвалила.

Відео дня

Відкриття композиції заплановане на осінь 2006 р. Скульптура буде встановлена на майданчику перед Харківським оперним театром ім.М.Лисенко. Можливо, сама Гурченко візьме участь у відкритті композиції.

Л.Гурченко народилася 12 листопада 1935 г., закінчила Всесоюзний інститут кінематографії. знімалася в більш ніж 50 фільмах. Народна артистка СРСР (1983 г.). Почесна громадянка Харкова.