Великий слобожанський ярмарок буде вперше проводитися не в Харкові, а в його передмісті  - м.Чугуєві. З цієї причини депутати Харківської облради внесли зміни до бюджету області на 2006 р. і виділили Чугуєву 100 тис. грн. на проведення ярмарку майбутньої осені.

Як передає кореспондент УНІАН, депутати бюджетної комісії облради були проти виділення коштів, однак чугуївський міський голова Галина Мінаєва наполягала на тому, що без цих коштів впорядкувати центральну площу міста, на якій буде проходити ярмарок, неможливо. За словами голови облради Василя Салигіна, перенести місце проведення ярмарки з Харкова довелося із-за заборони міської влади Харкова проводити будь-які заходи на головній площі міста - пл.Свободи. Голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков повідомив, що ХОДА двічі зверталася до Харківської міськради, і обидва рази отримувала відмову.

Раніше міськрада пропонувала провести ярмарку у виставочному комплексі "Радмір" у Харкові. Традиція проведення Великого слобожанського ярмарку була поновлена в 2002 р. Щорічні ярмарки, приурочені до свята Успіння, проходили в Харкові з 1659 р. 

Відео дня