Група народних депутатів, які повернулися із зони військових дій на Близькому Сході, вважають, що Україна має оприлюднити свою позицію стосовно конфлікту між Ізраїлем та Ліваном.

Про це заявив на прес-конференції в агентстві УНІАН член фракції БЮТ, голова підкомітету Комітету ВР з прав людини та міжнаціональних відносин Олександр ФЕЛЬДМАН.

“Україна має висловити свою позицію щодо припинення конфлікту, по боротьбі з тероризмом. Ми будемо писати звернення до Президента, голови Верховної Ради, в РНБО “,- сказав він.

Відео дня

О.ФЕЛЬДМАН зазначив, що метою поїздки депутатів в Ізраїль було намагання на власні очі побачити те, що там відбувається, і донести правду про конфлікт до українських громадян, оскільки, на його переконання, в Україні однобічно висвітлються події на Близькому Сході.

Він повідомив, що за підсумками поїздки уже монтується фільм, який буде запропоновано для показу усім телеканалам. О.ФЕЛЬДМАН також висловив готовність спонсорувати із благодійного фонду, який він очолює, групу журналістів, які зголосяться правдиво і не підігруючи жодній стороні, надати правдиву інформацію.

“У мене є переконання, що комусь дуже вигідно, щоб ця ситуація була подана з певного боку”, - додав він.

На думку О.ФЕЛЬДМАНА, Україна як член ООН могла б ініціювати мирні переговори.

Депутати також зазначили, що їздили в Ізраїль за власною ініціативою і вони також хочуть відвідати Ліван. Українські парламентарії побували у містах, розташованих на кордоні Ізраїлю з Ліваном, зокрема у Нагарії, де зустрічались з жителями і представниками місцевої влади. Українська депутатська делегація мала також офіційні зустрічі з колегами із Кнесету.

Член фракції БЮТ, член Комітету ВР з питань науки та освіти Максим ЛУЦЬКИЙ, у свою чергу, зазначив, що конфлікт Ізраїлю і Лівану необхідно вирішувати дипломатичним шляхом.

За словами члена фракції БЮТ, члена Комітету ВР із закордонних справ Олексія ЛОГВИНЕНКА, Україна має однозначно виступити із заявою, у якій засудити тероризм як такий. Він також зазначив, що на сьогодні цей конфлікт є небезпечним, оскільки має тенденцію до розростання.

Як повідомляв УНІАН, 13 липня прес-служба Міністерства закордонних справ України розповсюдила заяву, в якій зазначається, що в Україні з глибоким занепокоєнням сприймають новий спалах насильства на Близькому Сході, причиною якого стало захоплення бойовиками ліванського угруповання „Хезболла” двох ізраїльських військовослужбовців та дії армії Ізраїлю у відповідь. МЗС України закликало причетні сторони виявити максимальну стриманість, відмовитися від застосування сили і зосередитися на пошуку компромісних рішень, у тому числі за міжнародного посередництва, з метою упередження ескалації конфлікту і недопущення нових жертв серед мирного населення.