Прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за фактом перевищення повноважень посадовими особами одного з великих харківських підприємств, що спричинило збитки підприємству на суму понад 1,5 млн. грн.  

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі прокуратури, згідно з ухвалою господарського суду Харківської області у червні 2006 р. введена процедура санації підприємства, доля держави в статутному фонді якого становить 72%. В порушення плану санації було укладено договір, відповідно до якого підприємство придбало товари народного споживання і сплатило з поточного рахунку понад 4 млн. грн.

В подальшому між цим підприємством та приватною фірмою було укладено договір комісії, згідно з яким приватне підприємство повинне було здійснити експортну реалізацію товарів на суму понад 4 млн. грн. Фактично комерсанти реалізували частину товару на суму майже 2 млн. грн. Іншу частину товарів  народного споживання (вартістю понад 1,5 млн. грн.) приватне підприємство залишило на зберіганні в порушення умов договору.

Відео дня

У березні 2005 р. приватне підприємство було зняте з податкового обліку і вилучене з Єдиного державного реєстру. На цей час можливість отримання оплати за товари народного споживання або їх витребування від приватного підприємства остаточно втрачена.

За даними бухгалтерського обліку акціонерного товариства, залишок товарів на суму понад 1,5 млн. грн. списаний на збитки. Таким чином, зазначає прес-служба, внаслідок перевищення службових повноважень посадовими особами ВАТ і  було спричинено збитки підприємству на суму понад 1,5 млн. грн.