Депутати Харківської міської ради на своїй позачерговій сесії підтримали створення та діяльність антикризової коаліції у Верховній раді України 5-го скликання.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі міськради, з цього приводу депутати  ухвалили звернення до Президента України Віктора ЮЩЕНКА та парламенту.

За це рішення сесії депутати проголосували більшістю голосів (62 при кворумі 51). Перш ніж зачитати тексти звернення, міський голова Михайло ДОБКІН виступив з короткою промовою перед депутатами. Він підкреслив, що в політичних умовах, що склалися в Україні, дуже важливо, щоб був почутий голос Харкова на загальнодержавному рівні.

Відео дня

Перед голосуванням слово брали представники різних політичних фракцій міськради.

Депутат фракції «БЮТ» Павло ОРЛОВ висловив думку своїх колег про те, що їхня подальша присутність на сесії безглузда, після чого всі члени фракції покинули залу.

Член фракції «Наша Україна» Ігор ВИРОВЕЦЬ у своєму виступі відзначив, що звернення, звичайно ж, можна прийняти, оскільки вони носять абсолютно нейтральний характер. Але, на його думку, головна проблема, що склалася на сьогодні в державі, – це повна бездіяльність Верховної ради України.

Депутат фракції «Партії Регіонів» Микола ПЕТРЕНКО у своєму слові наполягав на тому, що звернення до Президента України та Верховної ради України – це вже «крик душі». На його думку, це рішення обов`язково підтримають харків`яни.