Голова Харківської облради Василь САЛИГІН заявляє, що приїзд до Харкова Патріарха Київського і всієї Руси-України ФІЛАРЕТА може викликати громадський неспокій на Харківщині.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомляє інтернет-сайт облради, на якому розміщено інтерв’ю В.САЛИГІНА представникам російських ЗМІ у Москві за підсумками круглого столу “Росіяни України. Майбутнє, яке визначається сьогодні”.

Свою думку В.САЛИГІН висловив, коментуючи ухвалу Харківської облради про надання російській мові статусу регіональної.

Відео дня

“Ви навіть не уявляєте, як сьогодні страждають і болісно переживають люди через ті процеси, що відбуваються в суспільстві. Інакше як насильством цього не назвеш”, - сказав В.САЛИГІН. На його думку, “люди нічого не можуть протиставити тій дискримінації мови, яку провадить помаранчева влада”. В.САЛИГІН вважає, що “влада сьогодні не лише пригнічує свій народ, вона безсоромно давить мову і культуру, які ми увібрали з молоком матері”.

Прикладом такого тиску В.САЛИГІН назвав запланований приїзд до Харкова “розкольника ФІЛАРЕТА, проти якого люди налаштовані дуже рішуче”. За словами голови облради, “люди готові перекривати дороги, лягати під колеса автомобілів, щоб не пустити його в Харків”.

Раніше представники УПЦ Московського патріархату провели акцію протесту проти приїзду патріарха ФІЛАРЕТА до Харкова.

Візит предстоятеля УПЦ КП заплановано на 22-33 липня цього року.