Торгова група “Таргет” ініціює проведення референдуму у Харкові про дострокове призупинення повноважень мера міста Михайла ДОБКІНА (представник Партії регіонів) та розпуск міської ради у зв’язку із неодноразовим порушенням Конституції та ряду законів України.

Про це повідомив у четвер на прес-конференції в агентстві УНІАН директор департаменту з правових та економічних питань торгової групи “Таргет” Владислав ПРОТАС.

Він нагадав, що референдум може відбутися, якщо його проведення підтримає 10% харків’ян. Ініціатори референдуму мають намір зібрати близько 150 тисяч підписів. В.ПРОТАС припускає, що референдум може відбутися у жовтні. За його словами, уже створюються ініціативні групи.

Відео дня

Як сказав В.ПРОТАС, на другій сесії Харківської міськради були незаконно ухвалені рішення про призупинення будівництва на 36 земельних ділянках у місті, у тому числі на тих, які належали групі “Таргет” і були оформлені під будівництво торгово-розважальних комплексів. Голосування у міськраді відбулося, незважаючи на чотири судові ухвали, якими заборонялося розглядати ці питання.

В.ПРОТАС заявив, що призупинено будівництво на тих ділянках, які належали підприємцям, що підтримували “помаранчеву” владу, зокрема, групі “Таргет”. За його словами, місцева влада зазначає, що призупинення будівництва хочуть самі харків’яни. Він повідомив, що внаслідок таких дій місцевої влади збитки ТГ “Таргет” становлять декілька десятків мільйонів гривень.

Окрім того, за словами В.ПРОТАСА, харківська влада розпочала війну з дрібними підприємцями, намагаючись знести декілька сотень кіосків і крамничок у місті, які нібито не мають відповідних документів. Підприємці, у свою чергу, стверджують, що такі документи у них є, і не дають знищувати їхнє майно.

Він також повідомив, що ТГ “Таргет” подала у Верховну Раду заяву з вимогою дострокового призупинення повноважень мера Харкова М.ДОБКІНА та розпуску міськради. За словами В.ПРОТАСА, у вирішенні існуючих проблем ТГ “Таргет” почали допомагати депутати від “Нашої України”, проте “великої активності немає”.

Торгова група “Таргет” є однією з найбільших мереж супермаркетів та оптових баз Харкова, а також одним із найбільших імпортерів побутової техніки.