Обласна організація УНП підтримує ідею розпуску парламенту і вимагає від Президента України не допустити призначення прем’єр-міністром Віктора ЯНУКОВИЧА.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у зверненні до Президента України Віктора ЮЩЕНКА, яке ухвалив провід обласної організації УНП.

“Ми глибоко стурбовані ситуацією, що склалася в Україні внаслідок створення в парламенті так званої антикризової коаліції у складі Партії регіонів, КПУ та СПУ, а також намаганням цих політичних сил узурпувати в країні законодавчу і виконавчу владу”, йдеться у зверненні.

Відео дня

“На прикладі Харківської області, де в більшості місцевих рад засідають представники Партії регіонів та КПУ, - пишуть автори звернення, - ми знаємо, що діяльність цих сил супроводжується численними і демонстративними порушеннями Конституції та законів України, що свідчить про їхню деструктивну, антидержавну  політику”. На думку представників УНП, “в масштабах України така політика  означатиме повернення країни до старих комуно-олігархічних  порядків, які й призвели її до страшного зубожіння та поставили на межі розколу”.

Представники УНП заявляють, що вони ніколи не погодяться з тим, “щоб Україною керували представники лівацько-олігархічних кланів на чолі зі спікером-зрадником МОРОЗОМ  та двічі судимим прем’єр-міністром ЯНУКОВИЧЕМ”. “Такі горе-політики, - як вважають автори звернення, - ніколи не виведуть Україну із кризи, і ніколи не забезпечать її народу гідне життя та  європейську перспективу”.

У зверненні містяться вимоги “негайно розпустити Верховну раду України нинішнього скликання і оголосити дострокові вибори до парламенту”, “не допустити призначення на посаду прем’єр-міністра України лідера Партії регіонів В.ЯНУКОВИЧА”. Крім того, автори звернення вимагають “не допустити входження до комуно-олігархічної коаліції представників партії „Народний Союз „Наша Україна” та проведення будь-яких переговорів щодо цього” і наполягають на скасуванні політреформи, яка, на їхню думку, “призвела до загострення ситуації й політичного протистояння в Україні”.