Компанія «Хостмайстер» повідомляє, що 12 липня 2006 року в домені .UA делеговано 200 000-ий приватний домен.

Реєстрація 200 000-ого домену третього рівня свідчить про стабільний розвиток українського сегменту всесвітньої мережі Інтернет. Ця подія демонструє не лише позитивні тенденції розвитку ринку Інтернет послуг, але й свідчить про великий успіх діючого Адміністратора домену .UA компанії «Хостмайстер» та всіх Адміністраторів публічних доменів в домені .UA.

200 000-ий домен в домені .UA підтверджує, що організація  домену .UA, як розподіленої саморегульованої структури, бездоганно спрацьовує.  На сьогодні в домені .UA функціонує 51 публічний домен другого рівня - це 26 доменів областей України, 20 скорочень дволітерних доменів областей, а також домени com.ua, edu.ua, gov.ua, org.ua, net.ua, відповідно для комерційних, освітніх, урядових, громадських організацій та Інтернет сервіс-провайдерів.

Відео дня

На ринку доменних імен працює багато компаній реєстраторів, які надають різноманітні послуги не тільки з реєстрації доменних імен, але і технічного супроводу доменних імен, розробки веб-сайтів, захисту інтелектуальної власності в мережі Інтернет, тощо.

Завдяки такій різноманітності кожен користувач, який бажає зареєструвати доменне ім’я, може знайти саме той публічний домен, яким він хоче бути представлений в мережі Інтернет, та ту пропозицію, яка найбільш його задовольняє за ціною та якістю.

Для українських користувачів мережі Інтернет домен .UA залишається найкращим вибором для означення своєї приналежності до України.

Адміністратор домену .UA компанія «Хостмайстер» та Адміністратори публічних доменів в домені .UA розглядають для себе цей успіх як зобов’язання продовжувати адміністрування доменів на високому рівні для забезпечення прав користувачів  та гарантування стабільності розвитку українського сегменту Інтернету.

Темпи приросту за квітень, травень та червень 2006 року склали відповідно: 2,5%; 2,6% та 5,4% . На сьогодні кожні чотири хвилини з’являється нове доменне ім’я. Зростаючий темп приросту за останні місяці також переконливо засвідчує, що робота Адміністраторів доменів відповідає очікуванням реєстраторів та реєстрантів.

Діючий Адміністратор домену  .UA постійно вивчає потреби ринку для виявлення нових тенденцій та забезпечення їх технічними засобами та новими сервісами.

Адміністратор домену .UA компанія «Хостмайстер» та Адміністратори публічних доменів в домені .UA, працюючи для українських користувачів мережі Інтернет, сподіваються на тісну та плідну співпрацю з ними.

У зв’язку зі знаменною  подією – реєстрацією 200 000-ого домену, хотілося б нагадати про основні віхи розвитку українського Інтернету.

Жовтень-листопад 1991 року – українськими фахівцями розпочаті перемови з Internet Assigned Numbers Authority (IANA) щодо делегування домену першого рівня коду країни – UA. Англійське найменування: .UA country code Top Level Domain (.UA ccTLD).

Грудень 1992 року – Джонатан Постел (IANA) делегує домен першого рівня коду країни .UA.  Моделлю розвитку домену була обрана дворівнева система, в якій існують публічні домени другого рівня. Тоді ж було створено 26 географічних доменів за назвами областей України.

1995 рік – адміністратором .UA ccTLD делеговані цільові публічні домени COM.UA, GOV.UA, NET.UA. Цього ж року делеговані «скорочені» географічні домени-синоніми (km.ua = khmelnytsky.ua і т.д.). В кінці 90-х років з’явилися  публічні домени EDU.UA та ORG.UA.

21 лютого 2001 – створено компанію ТОВ «Хостмайстер». 15 вересня 2001 року адміністратори  .UA ccTLD Дмитро Кохманюк, Ігор Свиридов та компанія «Хостмайстер» після обговорення з Інтернет–спільнотою ввели в дію нові Правила домену .UA, за якими ведеться робота вже протягом п’яти років.

Компанія «Хостмайстер» запевняє, що користувачі українського сегменту Інтернету можуть і надалі сподіватися на сервіс високого рівня та стабільну роботу домену .UA в цілому.

Користувачі мережі Інтернет можуть самостійно ознайомитися з реєстраційними даними будь-якого домену за допомогою служби WHOIS в онлайновій базі даних UANIC (http://uanic.com.ua, http://whois.com.ua)

 

Прес-служба

ТОВ «Хостмайстер»

тел.(044) 451-7456

Email: info@hostmaster.net.ua