В результаті прокурорського втручання у першому півріччі на Харківщині працівникам різних підприємств, установ та організацій виплачено понад 30 млн. грн. заборгованих зарплат.

Як повідомив кореспонденту УНІАН начальник відділу прокуратури Харківської області Валерій ЛЯЛЮК, за результатами перевірок, проведених обласною прокуратурою у першому півріччі з питань додержання вимог законодавства про оплату праці, в цілому порушено 67 кримінальних справ, внесено та задоволено понад 500 подань і приписів, 90 протестів. За актами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 268 посадових осіб, в тому числі 123 – до адміністративної. Загалом відшкодовано 30,7 млн. грн. До суду пред’явлено майже тисячу позовних заяв, більшу половину яких задоволено на суму близько 700 тис. грн.

Зокрема, під час  перевірки, проведеної прокуратурою Дворічанського району, встановлено, що у приватному сільськогосподарському підприємстві „Тавільжанське” з липня 2005-го по квітень 2006 року його працівникам умисно та безпідставно не виплачено  заробітну плату в сумі понад 224 тис. грн. Стосовно службових осіб господарства у травні порушено кримінальну справу за ч.1 ст.175 Кримінального кодексу України. У червні справу скеровано до суду.

Відео дня

Ще одну кримінальну справу за фактом умисної невиплати заробітної плати більш ніж за місяць у сумі майже 55 тис. грн. порушено у червні прокуратурою Дзержинського району м. Харкова стосовно службових осіб одного з товариств з обмеженою відповідальністю за ч.1. ст. 175 Кримінального кодексу України. Справу за обвинуваченням керівника підприємства скеровано для розгляду по суті до суду.