Перший секретар Київського обкому СПУ Василь СІЛЬЧЕНКО вважає розкольницькою заяву однопартійця Костянтина БОНДАРЄВА щодо скликання позачергового з’їзду Соціалістичної партії України задля прийняття рішення про виключення лідера СПУ Олександра МОРОЗА з лав партії.

Про це УНІАН повідомили сьогодні у прес-службі СПУ з посиланням на В.СІЛЬЧЕНКА.

“Заява Костянтина БОНДАРЄВА в ЗМІ дискредитує керівництво та Соціалістичну партію України в очах виборців на догоду політичним опонентам і суперечить загальній позиції партії та порушує рішення фракції «Соціалісти Київщини» в обласній раді», - сказав В.СІЛЬЧЕНКО.

Відео дня

Як повідомляє прес-служба, сьогодні під час засідання позачергового Пленуму Київського комітету СПУ прийнята постанова, згідно з якою “дії К.БОНДАРЄВА визнані як деструктивні і несумісні із перебуванням в партії Соціалістична партія України”. Пленум Київського комітету СПУ також постановив виключити К.БОНДАРЄВА із членів партії та зі складу обласного комітету.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні перший заступник голови Київської обласної ради, депутат від СПУ Костянтин БОНДАРЄВ заявив, що рядові соціалісти мають намір ініціювати проведення позачергової конференції Соціалістичної партії України (СПУ) для прийняття рішення про виключення зі своїх лав лідера партії, голови Верховної ради України Олександра МОРОЗА.

«Статут партії передбачає таку процедуру. Зараз створена ініціативна група по юридичному оформленню такого рішення. МОРОЗ розміняв інтереси виборців на портфелі. Ми закликатимемо однопартійців зібратися і прийняти рішення про виключення МОРОЗА зі складу СПУ», - сказав К.БОНДАРЄВ. Він також повідомив, що 3 з 14 депутатів від СПУ в Київоблраді вийшли зі складу фракції соціалістів, а Рівненськая обласна організація партії саморозпустилася після того, як фракція СПУ у Верховній Раді підписала угоду про створення антикризової коаліції з Партією регіонів і Комуністичною партією України.