До 2010 року на залізницях України курсуватиме 80 рейкових автобусів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив голова наглядової ради ВАТ «Крюковський вагонобудівний завод» Володимир ПРИХОДЬКО сьогодні журналістам.

За його словами, сьогодні завод визначив партнера з виробництва рейкового автобуса – це чеська компанія «Шкода транспортейшен».

Відео дня

«Ми плануємо почати спільне виробництво наприкінці року з виходом на серійне виробництво в 2007 році в Кременчуку. До 2010 року в Україні буде 80 рейкових автобусів», - сказав В.ПРИХОДЬКО.

За його словами, співпраця з Польщею у виробництві рейкового автобуса має фінансові проблеми з польської сторони.

У свою чергу генеральний директор «Укрзалізниці» Василь ГЛАДКИХ заявив, що запропонував чеським партнерам викупити у них креслення складання рейкових автобусів за 3-4 млн. євро. «Чекаємо результатів», - сказав В.ГЛАДКИХ.

Раніше заступник начальника Південної залізниці Григорій ЯЛАНСЬКИЙ заявляв, що Крюковський вагонобудівний завод у третьому кварталі почне ходові випробування першого вітчизняного рейкового автобуса.

В.ГЛАДКИХ заявляв, що до 24 серпня 2006 р. завод випустить п`ять вітчизняних рейкових автобусів. А до кінця 2006 р. залізницями України курсуватимуть сім рейкових автобусів.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня 2006 р. почалася експлуатація нового рейкового автобуса, що є новим видом залізничного транспорту. Перший маршрут автобуса пролягає від станції Дворічна (Харківська область) до вокзалу Харків-Пасажирський. Рейковий автобус може набирати швидкість до 140 км на годину. Салон транспортного засобу розрахований на 169 пасажирів, 95 місць з яких для сидіння.