Колишній голова Харківської облдержадміністрації, народний депутат України Євген КУШНАРЬОВ є претендентом на звання Почесного громадянина Харкова.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської міської ради, питання про присвоєння цього почесного звання черговим претендентам розглянули депутати постійної комісії з питань міжнародного співробітництва та інвестицій.

Цього разу кандидатами на присвоєння цього звання висунуті Олександр БАРСЕГЯН - головний режисер Харківського академічного театру російської драми, Олег ДЬОМІН - посол України в Росії, Ілля ЗАЛЮБОВСЬКИЙ - проректор з наукової роботі Харківського національного університету ім. Каразіна.

Відео дня

У ході обговорення депутати запропонували внести в Положення про присвоєння звання деякі істотні зміни, які будуть розглянуті на засіданні сесії міськради.

Як повідомляє прес-служба, йдеться про розгляд можливості проводити грошові виплати, які додаються до присвоєння звання Почесний громадянин міста Харкова, одноразово, а не щомісяця, як було досі. За словами депутатів, подібна практика визнана у всьому світі.

Перш ніж питання про внесення змін буде винесено на сесію, воно розглядатиметься в депутатській робочій групі, повідомляє прес-служба.