Харківський районний суд Харківської області засудив трьох громадян України на 5 років позбавлення волі за торгівлю героїном.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-центрі Управління СБУ в Харківській області, у 2005 році співробітниками Управління СБУ спільно с працівниками міської міліції була проведена операція, результатом якої стало припинення діяльності злочинної групи, що займалася незаконною торгівлею героїном. Серед трьох затриманих – двоє колишніх співробітників міліції. Під час реалізації у них було вилучено 150 грамів героїну вартістю 5300 дол. У ході проведення невідкладних слідчо-оперативних дій була виявлена схованка, в якій додатково вилучено 190 грамів героїну.

У ході досудового слідства було з’ясовано, що зловмисники організували канал збуту особливо небезпечної наркотичної речовини в кримінальному середовищі регіону.

Відео дня

Всі троє визнані судом винними у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.307 КК України («незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів») та засуджені до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.