На прес-конференції, яка відбулася 11 липня 2006 року в УНІАНі, член політради Громадянської партії ПОРА Владислав Каськів зробив офіційну заяву партії, пов’язану з надзвичайною політичною ситуацією в країні.

Громадянська партія ПОРА оцінює останні політичні події в країні з формування урядової коаліції як пряму і надзвичайну загрозу існування Української держави, її суверенітету і територіальної цілісності.

Громадянська партія ПОРА, опираючись на свою принципову і послідовну позицію, оголошує про початок організованого опору проти змови комуністів, зрадників і сепаратистів у Верховній Раді України, спрямовану на підрив народовладдя в Україні.

Відео дня

«Ми вважаємо формування нової коаліції зрадою, оскільки Олександр Мороз вульгарно обдурив своїх виборців. Ми відзначаємо, що це жорстокий урок для довірливих громадян, який лише частково відкриває цинізм старої української політики.

Тому ПОРА сьогодні бере на себе відповідальність зупинити антинародну діяльність депутатів ВРУ, які зрадили своїх виборців та підривають національні інтереси України. Сьогодні ми оголошуємо про початок акцій громадської непокори, яка буде здійснюватися у спосіб ненасильницького і безперервного пікетування ВРУ, і буде тривати до відновлення народовладдя в країні», - наголосив Владислав Каськів.

Громадянська партія ПОРА закликає всіх небайдужих українців уже завтра прийти до стін ВРУ щоби примусити її виконати волю громадян.

Особливо ми хочемо підкреслити, що це скликання Верховної Ради не має права приймати жодних рішень до тих пір, поки:

- не виконає свій першочерговий конституційний обов’язок – обере Конституційний Суд України;

- її головою залишається ганебний зрадник своїх виборців;

- існує злочинна змова між комуністами, сепаратистами і зрадниками, спрямована на розкол України та зміну її європейського вибору;

У випадку невиконання зазначених вимог, ПОРА заявляє про необхідність розпуску цього складу парламенту та проведення дострокових виборів.

«Ми вважаємо, що за цих обставин, влада має бути повернута громадянам, а від їх імені не можуть виступати збанкрутілі політикани, популісти, реваншисти і зрадники, які обманули своїх виборців», - переконаний Каськів.

ПОРА закликаєм ті політичні сили, які включили до своїх списків цих зрадників визнати помилку і, заради майбутнього та відновлення історичної справедливості,