Торгова Торгова група „Таргет” подала в Верховну Раду України заяву з вимогою дострокового призупинення повноваження мера Харкова Михайла Добкіна та розпуску міської ради. Крім того, ТГ „Таргет” ініціює проведення місцевого  загальнохарківського референдуму про дострокове припинення повноважень Михайла Добкіна на посаді міського голови. Причина таких радикальних заходів  – неодноразове порушення Конституції та ряду законів України з боку місцевих виконуючих органів. На другій сесії міськради були незаконно ухвалені рішення про призупинення будівництва на 36 земельних ділянках, у тому числі 4, які належали ООО ”Таміра” та ООО „ПРИЗМ”, що були оформлені під будівництво торгово-розважальних комплексів. Голосування відбулося, незважаючи на чотири судових ухвали, де заборонялося розглядати ці питання та приймати рішення про відмову в оренді.

 Внаслідок  таких дій місцевої влади збитки ТГ „Таргет” складають декілька десятків мільйонів гривень. Причини такого „наїзду” директор департаменту з правових та економічних питань Владислав Протас коментує так – „це елементарна розправа над політичними опонентами. Наша структура восени 2004-го відкрито підтримала Віктора Ющенка, і після приходу до влади в Харкові представників партії Регіонів, почався перерозподіл земель, які були абсолютно законно виділені підприємцям попередньою владою”.

 Окрім великих бізнес-структур, харківська влада розпочала війну і з дрібними підприємцями, намагаючись позносити декілька сотень кіосків та магазинчиків у місті, які буцім-то не мають документального дозволу. Підприємці стверджують, що такі документи у них є, і не дають можливості кранам та екскаваторам знищувати їхнє майно. Отож незадоволення харків’ян владою досягло тої критичної відмітки, коли треба вирішувати, потрібна така влада самим городянам, чи ні. Саме з такої метою ТГ „Таргет” і виступила з ініціативою про проведення народного референдуму в Харкові.

Відео дня

Прес-конференція відбудеться в четвер 13 липня 2006р. о 12.00 в приміщенні інформаційного агентства УНІАН (вул. Хрещатик, 4).