Харківський міський голова Михайло ДОБКІН  вітає обрання лідера соціалістів Олександра МОРОЗА на посаду голови Верховної Ради України.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської міськради, про це сказав М.ДОБКІН, коментуючи події у Верховній раді України.

На думку мера Харкова, О.МОРОЗ “уже багато зробив для України як незалежної держави”. М.ДОБКІН вважає, що цей політик  “здатний на посаді спікера дійсно об’єднати країну – і захід, і схід. Він здатний знаходити компроміси, він принципова людина і нікому не дозволить звинуватити його в якихось діях, спрямованих чи то на розкол України, чи то на погіршення життя в нашій країні, чи то на лобіювання, підтримку якихось схем. Його позиція сьогодні – позиція мужньої людини, котра зробила дуже непростий крок. Але цей крок дасть про себе знати за рік-два-три. Ми всі зрозуміємо, настільки це важливо”.

Відео дня

М.ДОБКІН зупинився на тій позиції, яку зайняла Партія регіонів, до якої він належить. “Хоча була висунута кандидатура Миколи АЗАРОВА на посаду спікера, Партія регіонів, врахувавши всю складність політичну та економічну, яка склалася в нашому суспільстві, знайшла в собі сили переступити через особисті амбіції, через вузько партійні інтереси і стовідсотково проголосувати за кандидатуру представника Соціалістичної партії України Олександра МОРОЗА, - сказав М.ДОБКІН. Це, на його думку, говорить про те, що “доки одні говорять, що вони за український народ (але чомусь у них народ лише в особі Юлії ТИМОШЕНКО чи Петра ПОРОШЕНКА – інших українців немає в цій країні), Партія регіонів демонструє, що вона готова на компроміси, вона готова до гнучкої політики, при чому, такими діями она виконує ті передвиборчі обіцянки, які давала нашим виборцям”.