Голова Харківської облдержадміністрації Арсен АВАКОВ виступив з осудом подій довкола створення більшості у Верховній раді України за участю соціалістів, комуністів та Партії регіонів, наслідком чого стало обрання головою ВРУ Олександра МОРОЗА, а на посаду прем’єр-міністра запропоновано кандидатуру Віктора ЯНУКОВИЧА.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у коментарі А.АВАКОВА, розміщеному на офіційному Інтернет-сайті Харківської облдержадміністрації.

“Я глибоко впевнений, що вишукана цинічна зрада ніколи не стане основою добрих починань, і це мають розуміти і нові “союзники” в парламенті, і ті, по кому ця зрада пройшла гострим ножем. Це має розуміти і суспільство”, - сказав А.АВАКОВ. При цьому, вважає він, “фракції “Нашої України” і Блоку Юлії ТИМОШЕНКО повинні сформувати потужну конструктивну опозицію у Верховній раді”. На думку губернатора, “це необхідно не лише для дотримання парламентських канонів. Це необхідне для мільйонів громадян України”.

Відео дня

А.АВАКОВ вважає, що “ми всі, і політики в першу чергу, зобов’язані ще раз проаналізувати суть горезвісної політреформи”. За його словами, “тепер стало цілком очевидним: витвір О. МОРОЗА вкупі з Петром СИМОНЕНКОМ та Віктором МЕДВЕДЧУКОМ – не що інше, як троянський кінь у розвитку демократії та державності. Одне із завданням нової опозиції – не дати можливості використати політреформу як інструмент побудови держави під будь-чиї вузькополітичні інтереси”.

Харківський губернатор вважає, що “Президент України має вагомі підстави скористатися своїм конституційним правом розпуску Верховної ради”. “Обман і цинізм, які панують у нинішньому парламенті, дають Президенту і моральне право на цей непростий крок”, - сказав він.

“Суспільство зрозуміє і оцінить це президентське рішення – за 100 днів після виборів народ України побачив істинне обличчя і істинні наміри як окремих політичних сил, так і багатьох політиків”, - наголосив А.АВАКОВ.