У процесі знесення кіосків у Харкові, які провадить міська влада, сьогодні вранці подекуди виникають загострення і сутички між підприємцями та бригадами з демонтажу в деяких районах Харкова.

Про це повідомив кореспонденту УНІАН голова Харківської обласної організації Профспілки підприємців Валерій РЄПІН.

Як повідомляв УНІАН, вже впродовж кількох днів Профспілка підприємців висловлювала стурбованість ситуацією у зв’язку з процесом знесення кіосків у Харкові і заявляла про можливість сутичок під час спроб незаконного, як вважає профспілка, демонтажу так званих малих архітектурних форм.

Відео дня

“Ми в цей момент телефонуємо в Управління міліції і вимагаємо її втручання у зв’язку зі спробами силового знесення кіосків на Холодній горі. Звідти надходять повідомлення, що автокрани не зупиняються перед людьми, які намагають стати на їх дорозі і не дати знести кіоски, - виникають дуже небезпечні ситуації, і може статися все, бо люди налаштовані рішуче”, - сказав В.РЄПІН.

Сам він вважає протест підприємців незаконним, оскільки ті, хто намагаються демонтувати “не мають на руках рішення судів”.

За словами В.РЄПІНА, зранку бригади зі знесення кіосків прибули в різні райони міста, зокрема, крани з’явилися поблизу станції метро Маршала Жукова та в районі Левади. Туди ж, сказав він, виїхали представники профспілки та ініціативної групи підприємців, щоб “не допускати незаконних знесень”.

В управлінні міської міліції кореспонденту УНІАН відповіли, що з місця подій уже надійшло повідомлення про “автокран на Холодній горі”. Керівник Центру громадських зв’язків УМВС України в Харківській області Лариса ВОЛКОВА зазначила, що міліція обов’язково реагуватиме на всі прояви правопорушень і забезпечить дотримання громадського порядку.

В момент виходу інформації В.РЄПІН повідомив, що автокран в районі Холодної гори “намагався підняти кіоск, у якому знаходилися діти”. На дзвінок в Управління безпеки, сказав він, там відповіли, що “будуть реагувати”.