З 16 по 23 липня 2006 року в Одесі відбудеться чемпіонат Європи з авіамодельного спорту класу F1A, F1B, F1C. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН директор чемпіонату Віктор СТАМОВ.

Як передає кореспондент УНІАН, за словами В.СТАМОВА, в чемпіонаті візьмуть участь 29 європейських країн, з них 5 – країни СНД (Україна і Росія) та Балтії.

«Вже сьогодні ми можемо заявити про перший рекорд цього чемпіонату – він найчисленніший за складом учасників - 229 спортсменів з 29 країн», - сказав В.СТАМОВ.

Відео дня

Він також зазначив, що організатори сподівалися на участь у чемпіонаті представників Білорусі, Молдови і Грузії, проте спортсмени з цих країн не зможуть взяти участь у зв`язку з фінансовими труднощами.

За словами В.СТАМОВА, бюджет чемпіонату становить приблизно 100 тис. дол. – бюджет складається з внесків учасників і спонсорських внесків.

«Чемпіонат проводиться за підтримки «КОМСТАР-Україна» - дочірньої компанії російського оператора зв`язку «КОМСТАР-Об’єднані Теле Системи», який є генеральним спонсором чемпіонату», - сказав він.

В.СТАМОВ зазначив, що на чемпіонаті будуть введені деякі новини, зокрема, спеціально для чемпіонату встановлені і виготовлені ексклюзивні перехідні кубки для переможців, з них два імені авіаконструктора Олега АНТОНОВА і трагічно загиблого льотчика-випробувача Сергія ГОРБИКА, три кубки встановлені приватними особами.

Довідка УНІАН. Організатор чемпіонату Європи в 2006 році – Федерація авіамодельного спорту України, котра в складі Федерації авіаційного спорту України представляє нашу країну в Міжнародній федерації аеронавтики (FAI). З FAI співробітничають такі відомі організації, як NASA, АНТК ім. Антонова, Федерація космонавтики Росії. Рішення про вибір місця проведення континентальних чемпіонатів приймається в процесі голосування авіамодельної Комісії в штаб-квартирі FAI в Лозанні (Швейцарія).

Компанія «КОМСТАР-Україна» планує будівництво в Україні телекомунікаційних мереж наступного покоління, якими будуть надані не лише всі базові послуги цифрової телефонії і широкосмуговий Інтернет, а також сучасні комплексні послуги як для корпоративного сектору (побудова мультисервісних приватних мереж (VPN), інтеграція ТDМ РВХ з VoIP мережами, корпоративна телефонія, IP-Centrex і організація Call Centers), так і для приватних осіб (IPTV, домашній кінотеатр, ігри, комплекс послуг Triple Play).

Міжнародна федерація аеронавтики FAI - некомерційна, неурядова організація, котра об`єднує повітряні види спорту: польоти на повітряних кулях, загальну авіацію, планеризм, мотодельтапланеризм, парашутний спорт, авіамоделізм, вищий пілотаж, авіаційні рекорди, дельтапланеризм і надлегкі літальні апарати, повітряну акробатику.

Головна мета FAI - розвиток у всьому світі спортивної авіації та повітряних видів спорту.