Товариства з обмеженою відповідальністю “Таміра” та “Призм”, які входять до торгової групи “TARGET”, звернулися до Верховної ради України з вимогою про дострокове призупинення повноважень Харківського міського голови Михайла ДОБКІНА та розпуск Харківської міської ради.

Як повідомив кореспонденту УНІАН керівник департаменту правових та економічних питань групи “TARGET”  Владислав ПРОТАС, підставою для цих радикальних вимог стало неодноразове порушення Конституції та законів України з боку місцевих виконавчих органів.

За його словами, до таких порушень керівництво “Таргета” відносить, зокрема, відміну нинішньою міською радою попередніх рішень влади про надання фірмам “Таміра” та “Призм” земельних ділянок для будівництва торгово-розважального та оздоровчо-спортивного комплексів у Харкові.

Відео дня

Незважаючи на ухвали кількох судів про заборону розглядати на сесії питання про відміну оренди земельних ділянок, депутатами міської ради за ініціативою мера М.ДОБКІНА були прийняті рішення, реалізація яких “вже принесла і ще принесе багатомільйонні, просто колосальні збитки”, - сказала В.ПРОТАС, коментуючи звернення.

Такі дії з боку влади, наголосив він, керівництво “Таргета” вважає не чим іншим, як “політичною розправою” над структурою, яка “підтримала на виборах її опонентів”.

За висновком юристів, сказав В.ПРОТАС, ігнорування ухвал судів з боку міської ради та міського голови і прийняття ними рішень з порушеннями Конституції і законів України можуть спричинити дострокове припинення їхніх повноважень.

Як повідомляв УНІАН,  на 2-й сесії Харківської міської ради 5-го скликання було прийняте рішення відмінити і призупинити дії Харківської міської ради в частині відведення земельних ділянок суб`єктам підприємницької діяльності.

За повідомленням прес-служби міської ради, це рішення пов’язане з тим, що до виконкому надійшла велика кількість звернень громадян, які просять відмінити будівництво поблизу будинків та парків.

До переліку тих фірм, рішення з відведення земельних ділянок яким було скасовано, потрапили, зокрема,  “ОМІС”, яка збиралася будувати житловий будинок за адресою проспект 50-річчя ВЛКСМ, 42,  “Таміра” (будівництво торгового комплексу за адресою вулиця Клочківська, 197),  “Гігант – С” (будівництво житлового будинку за адресою вулиця 23 Серпня, 61),  “Березовські води”.

За даними прес-служби, було ухвалено рішення призупинити в цілому будівництво 36 об’єктів. Перевіркою законності будівництва цих об’єктів займатиметься спеціальна робоча група. Терміни призупинення будівництва не визначені.