Харківський тракторний завод  підписав контракт на поставку в Монголію 20 тракторів малої потужності ХТЗ-3510.

Як повідомив кореспонденту УНІАН заступник директора Торгового дому ВАТ “ХТЗ” Юрій МІСЕВРА, контракт підписано в результаті перемоги у тендері, проведеного урядом Японії в рамках програми допомоги незаможним монгольським фермерам. У тендері на поставку сільгосптехніки до Монголії ХТЗ брав участь спільно з японською інвестиційною компанією “Марубені”.

За умовами контракту, який підписано на початку липня, поставки тракторів ХТЗ має повністю завершити до кінця вересня 2006 р., сказав Ю.МІСЕВРА. Угодою передбачено також поставки в комплекті навісного обладнання до тракторів. Фахівець зазначив, що це будуть знаряддя як українського, так і іноземного виробництва.

Відео дня

За його словами, керівництво ХТЗ надає великого значення цьому контракту. “Відновлюються ділові зв’язки і робляться перші кроки у справі, яка може перерости у широке і тривале взаємовигідне співробітництво”, - сказав Ю.МІСЕВРА. “Надзвичайно важливим є те, - зазначив він, - що при цьому завод співпрацює з японськими інвестиційними кампаніями, які провадять фінансування програм в країнах азійського регіону”.

ДОВІДКА УНІАН. ВАТ “ХТЗ” здійснює серійне виробництво колісних тракторів малої потужності ХТЗ-3510 та ХТЗ-1611 для потреб фермерських господарств. Ці машини можуть використовуватися для механізації трудомістких робіт як на селі, так і в міських комунальних господарствах, у промисловому виробництві, при транспортування різних вантажів у причепах та напівпричепах вантажопідйомністю до 2 т. Трактори цього сімейства екологічно безпечні, відповідають стандартам якості, мають поліпшені умови праці тракториста. Техніка проста в обслуговуванні і невибаглива до якості палива і масел. До цих машин підходять запчастини і комплектуючі як вітчизняного, так і іноземного виробництва. ХТЗ-3510 та ХТЗ-1611 агрегатуються з усім шлейфом навісних та причіпних машин і знарядь для тракторів тягового класу 0,6.