У Харкові представники Української автокефальної православної церкви та політичних партій і громадських організацій національно-демократичного спрямування провели низку заходів в день 65-річчя Акту відновлення Української держави.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-центрі консисторії Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ, 30 червня у Свято-Дмитрівській церкві Харкова було відправлено подячну архиєрейську Службу Божу, яку очолив архиєпископ Ігор (ІСІЧЕНКО).

У проповіді владика Ігор пов’язав сучасну місію Харківсько-Полтавської єпархії з відважним актом проголошення самостійної Української держави 30 червня 1941 року, під час війни між двома тоталітарними імперіями.

Відео дня

Вчора біля пам’ятного знаку воїнам УПА на старому харківському цвинтарі (нині «Молодіжний парк») архиєпископ Ігор і протоієрей Віталій ЗУБАК відправили панахиду за Ярославом Стецьком та всіма борцями за волю України, що брали участь у проголошенні акту 30 червня 1941 року. Голова Харківської обласної організації Конгресу українських націоналістів Богдан ДЯКІВ зачитав текст акту відновлення Української держави.

На панахиді були присутні представники Молодіжного націоналістичного конгресу, українського козацтва та інших громадських організацій Харкова. Співав хор студентів Колегії Патріярха Мстислава.