Місцева Профспілка підприємців виступає з протестом проти огульного знесення кіосків у Харкові.

Як заявив в інтерв’ю кореспонденту УНІАН голова міського комітету Профспілки підприємців Олександр ШАРМАР, керівництво профспілки підтримує зусилля нової міської влади у наведенні порядку, однак виступає рішуче проти того, у який спосіб це здійснюється на практиці.

“Ми побачили спроби знести кіоски, які були встановлені законно. При чому це робиться без рішення суду, а тому дії влади вважаємо неправомірними, а опір підприємців справедливим”, - сказав О.ШАРМАР, коментуючи інцидент в районі Холодної гори, де власники кіосків наприкінці цього тижня не дозволили демонтувати свої кіоски.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, знесення кіосків у Харкові здійснюється за рішенням 2-ї сесії Харківської міськради V скликання. Депутати піддали сумніву законність розміщення малих архітектурних форм на території Харкова, і було розпочато процес їх знесення у визначених місцях. На сьогодні кіоски знесені в центрі міста на майданах  Конституції та Свободи.

Коментуючи події, О.ШАРМАР зазначив, що профспілка побачила “тенденційність влади” у процесі знесення кіосків, і повідомив, що підприємці налаштовані “рішуче проти зазіхань на їхню приватну власність”. За його словами, цього тижня слід очікувати акції протесту у Харкові.