Апеляційний суд Харківської області визнав винними двох  21-річних харків’ян у вчиненні умисного вбивства колишнього однокласника і виніс їм вирок  - 15 років позбавлення волі кожному.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі прокуратури Харківської області, мертве тіло молодого чоловіка, засипаний снігом, правоохоронці виявили в середині лютого цього року в лісосмузі поблизу міського гідропарку. Огляд місця злочину не залишив жодних сумнівів: постраждалий став жертвою безжалісної кривавої розправи.

Напередодні в одному з нічних клубів Харкова бачили двох юнаків, з якими був загиблий. А вже за два дні один з них добровільно прийшов до райвідділу внутрішніх справ з повинною. Інший  з’явився у міліції ще через день.

Відео дня

Вже під час першого допиту співучасники злочину, студенти-четвертокурсники двох престижних вузів, зізналися в умисному вбивстві колишнього однокласника, теж студента вузу. Раніше, всі троє з благополучних сімей, успішно закінчили престижний спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад, який очолювала мати одного із засуджених, а мати загиблого викладала їм мову та літературу.

 

Щоб заманити приятеля у пастку, дружки запропонували тому спільно відсвяткувати його день народження, який минув два дні тому. На вечірку обидва взяли ножі, один з яких мисливський, змінне взуття. Після гулянки, ввівши юнака в оману, вивели його в лісосмугу. Підступний раптовий напад не залишив приреченому жодного шансу на порятунок. Експерти підрахували, що злочинці завдали ювіляру більше 30 смертельних ножових поранень. Намагалися навіть відтяти йому голову за те, що він, на  думку ініціатора вбивства, нібито вів неправильний спосіб життя,  вживав наркотики. Сам же убивця надто захоплювався специфічною історичною   літературою.

Державне обвинувачення у кримінальній справі підтримував прокурор Харківської області Василь СИНЧУК. Під час судових дебатів державний обвинувач наполягав, аби судді призначили безпосередньо ініціатору злочину міру покарання у вигляді  довічного ув’язнення, іншому співучаснику – 15 років позбавлення волі. Проте суд вирішив дещо пом’якшити  вирок одному з підсудних, повідомляє прес-служба.