Апеляційний суд Харківської області не задовольнив скаргу Харківської обласної ради на рішення Київського райсуду м. Харкова про призупинення ухвали обласної ради про недовіру голові Харківської облдержадміністрації Арсену АВАКОВУ.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації,  підставами для прийняття такого рішення стало те, що суд апеляційної інстанції визнав обґрунтованими відповідні ухвали Київського райсуду про забезпечення адміністративного позову А.АВАКОВА, якими дія рішення 2-ї сесії Харківської обласної ради 5 скликання від 3 червня 2006 р. про висловлення недовіри голові Харківської обласної державної адміністрації А.АВАКОВУ було зупинене.

Прес-служба інформує, що згідно з вимогами Кодексу адміністративного судочинства України в подальшому справа не пізніше як у семиденний строк має бути направлена до Київського районного суду м. Харкова для розгляду по суті.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у суботу, 3 червня, депутати Харківської обласної ради на 2-й сесії V скликання визнали незадовільним звіт голови Харківської облдержадміністрації А.АВАКОВА про роботу в 2005-му і першому кварталі 2006-го року і висловили недовіру губернатору. За це рішення проголосували 108 депутатів, проти – 1.

5 червня Київський райсуд Харкова призупинив дію рішення Харківської обласної ради про недовіру голові обласної державної адміністрації Арсену АВАКОВУ. Рішення суду було прийняте після розгляду адміністративного позову, у якому позивач наполягає визнати протиправним рішення облради про недовіру губернатору А.АВАКОВУ і вимагає відмінити це рішення, яке, на його думку, було прийняте з грубими порушеннями чинного законодавства.