23 червня 2006 року у конференц-залі інформаційного агентства УНІАН відбулася прес-конференція присвячена початку благодійної акції „Бачити барвистий світ” на підтримку людей з діабетом.

Учасниками прес-конференції були представники Української діабетичної федерації, Міністерства охорони здоров’я, Міжнародного благодійного фонду „Україна 3000”, Театральної компанії „Бенюк і Хостікоєв” , Інституту ендокринології та обміну речовин ім. В.Комісаренка, фармацевтичної фірми „Дарниця, ЗАТ „Ганза” та компанії „САНОФІ-АВЕНТІС”

На цій прес-конференції було наголошено на тому, що сьогодні в світі проживає близько 200 мільйонів людей, які страждають на діабет, серед них більше мільйона наших співвітчизників. Важким наслідком діабету є захворювання очей , яке у разі пізнього діагностування призводить до втрати зору. Люди з діабетом втрачають зір у 25 разів частіше у порівнянні з пересічним населенням. Захворювання протікає безболісно та непомітно, доки людина не втратить можливість бачити світ. Науково доведено, що своєчасне виявлення цього ускладнення може попередити сліпоту у 90% тих, хто перебуває в групі ризику.

Відео дня

Для того, аби привернути увагу суспільства до проблем діабету, а також з метою започаткування кампанії збору коштів на програму попередження сліпоти внаслідок діабету, планується проведення молодіжного фестивалю.

Розпочинатиме фестиваль благодійний спектакль „Швейк” за участю провідних майстрів вітчизняного театру Богдана Бенюка та Анатолія Хостікоєва. Також планується проведення спартакіади, свята мистецтв, просвітницьких програм та різноманітних акцій.

Залучені під час благодійних акцій кошти будуть спрямовані на придбання спеціальної мобільної лабораторії. Ця лабораторія дозволить запобігти втраті зору у діабетиків, які проживають, перш за все, у сільській місцевості.  

Довідка. Вистава „Швейк” відбудеться 6 липня 2006 року о 19:00 в приміщенні Національного  Академічного театру російської драми імені Лесі Українки.

 

Акція буде проводитися за підтримки Міжнародного благодійного фонду „Україна 3000” та Міністерства охорони здоров’я. Головними спонсорами події виступають: фармацевтична фірма „Дарниця”, ЗАТ „Ганза” та представництво компанії „САНОФІ-АВЕНТІС” в Україні