“Штатною” назвав ситуацію з пасажирським літаком “Харків-Стамбул”, який у четвер зробив аварійну посадку, заступник директора Харківського міжнародного аеропорту Михайло МІЛЬШИН.

Про це він сказав у телефонній розмові з кореспондентом УНІАН, коментуючи інцидент, який стався в аеропорту в четвер, 22 червня, вранці. За словами М.МІЛЬШИНА, хвилин за 20 після злету літака датчики зафіксували відмову системи надуву в салоні для пасажирів, після чого пілоти були змушені повернутися в аеропорт і посадити машину. Він підтвердив, що з пасажирів і пілотів ніхто не постраждав, зазначивши, що в практиці польотів “таке іноді трапляється”.

М.МІЛЬШИН повідомив, що того ж дня пасажири були відправлені за вказаним маршрутом іншим літаком, який авіакомпанія надала для їхнього перевезення.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у четвер о 8.20 в аеропорту Харкова здійснив аварійну посадку літак “DC-9” авіакомпанії “Українсько-середземноморські авіалінії”, який виконував рейс “Харків-Стамбул”.

Як повідомило УНІАН джерело у правоохоронних органах, за попередніми даними, у літака відмовила система кондиціювання. На борту літака перебували 48 пасажирів та 7 членів екіпажу. Люди не постраждали.