Громадянська партія “Пора” і фонд “Антикорупція” презентували спільний проект “Антимафія”.

Сьогодні на прес-конференції в УНІАН члени політради “Пори” Євген ЗОЛОТАРЬОВ та Андрій ЮСОВ, а також голова фонду “Антикорупція” Борис ПЕНЧУК закликали громадськість і представників малого і середнього бізнесу, які, на їхню думку, у першу чергу страждають від криміналітету, підтримати довидання книги Сергія КУЗІНА “Донецька мафія. Антологія”, у якій йдеться про діяльність бізнесменів Рината АХМЕТОВА, Бориса КОЛЕСНИКОВА та інших.

Учасники прес-конференції вважають, що ця книга є ефективною зброєю у руках середнього класу у боротьбі з кримінально-олігархічними групами.

Відео дня

“Пора” звернулась до української влади з проханням об’єктивно і неупереджено ставитись до розслідування кримінальних справ і не ставити їх у залежність від політичної кон’юнктури.

Б.ПЕНЧУК на прес-конференції заявив, що усі запити до Міністерства внутрішніх справ і Генеральної прокуратури з приводу перевірки наведеної у книзі інформації залишились без відповіді. Натомість він звинуватив деяких “героїв” книги у спробах знищити наклад книги.

За словами Б.ПЕНЧУКА, вчора у Донецьку відбулося чергове засідання Калінінського районного суду міста за позовом колишнього керівника служби безпеки компанії СКМ, а ще раніше – керівника УМВС у Донецькій області Володимира МАЛИШЕВА до С.КУЗІНА та Б.ПЕНЧУКА. Як розповів Б.ПЕНЧУК, В.МАЛИШЕВ у позові вимагав вилучити із продажу і знищити весь наклад “Донецької мафії” і виплатити йому 3 гривні моральної компенсації.

Б.ПЕНЧУК назвав цей судовий процес “заполітизованим”, оскільки суд відмовив у задоволенні усіх скарг відповідачу, зокрема, у проханні перенести розгляд справи до Києва. За його словами, вчора суд частково задовольнив позов і зобов’язав С.КУЗІНА та Б.ПЕНЧУКА вибачитись перед В.МАЛИШЕВИМ на шпальтах тижневика “Дзеркало тижня” за використання його прізвища без згоди самого В.МАЛИШЕВА.

Б.ПЕНЧУК повідомив про намір підготувати апеляцію на рішення суду.