Громадянської партії ПОРА спільно з фондом «Антикорупція» презентували новий спільний проект «Антимафія».

Громадянська партія ПОРА звертається до української влади об’єктивно і неупереджено ставитися до розслідування кримінальних справ і не ставити їх у залежність від політичної кон’юнктури. Як приклад цьому Євген Золотарьов, член політради ГП ПОРА, навів справу Бориса Колесникова. «Хто програв від затягування підписання коаліції? -  вся Україна, а от виграв від цього Борис Колесников. Адже впродовж цього часу розслідування цієї справи, як і багато інших, свідомо блокувалося прокуратурою задля задоволення інтересів окремих політиків. А справа Ахметова і зовсім забута».

 Борис Пенчук, голова фонду «Антикорупція», автор «Донецької мафії», книги, яка посіла перші місця за продажем в Україні говорить про те, що всі запити з приводу перевірки інформації, наведеної в книзі до МВС і Генпрокуратури залишилися без відповіді. Натомість навів конкретні факти, які говорять про спроби знищення накладу книги «Донецька мафія», зокрема і з боку «героїв» цього видання. «Нещодавно в Калінінському районному суді міста Донецка відбулося судове засідання за позовом колишнього начальника служби безпеки компанії СКМ пана Малишева В.С. (нині - Народного депутата України, а в минулому - начальника УВС Донецької області) до авторів книги "Донецька мафія" Сергія Кузіна та Бориса Пенчука та друкарні "Поліграфкнига". Я з упевненістю можу сказати, що в даній справі чітко простежується залежність судового органа від одного з представників "Донецького клану" (адже пан Малишев колись працював у Калінінському суді). На моє переконання цей суд  виконує політичне замовлення, і за рішенням суду може бути вилучена з продажу і знищена книга "Донецька мафія", яка багатьом вже набила оскому», - припускає Борис Пенчук.

Відео дня

Андрій Юсов, член політради ГП ПОРА, заявив: «Ми можемо зробити висновок, що попит на видання «Донецька мафія» величезний, адже багато примірників цієї книги виготовляється і розповсюджується піратським способом, але сам проект є некомерційним, і коштів на додрук недостатньо. Великий український бізнес просто боїться давати гроші на це видання. Звичайно, пан Порошенко чи пані Тимошенко могли би профінансувати це видання, але вони цього не роблять. Так ми можемо констатувати що цей самий великий бізнес боїться Ахметова, - переконаний Андрій Юсов. - Цей проект був би корисний і для Президента Ющенка. Ми пам’ятаємо, його гасло «Бандам – тюрми», яке так і залишилось гаслом. А ця книга дає відповідь за що ці бандити мають сидіти в тюрмах. Список бандитів ви знайдете в цій книзі».

Учасники прес-конференції звернулися до представників малого та середнього бізнесу, які в першу чергу страждають від кримінальних угрупувань, та громадськості підтримати видання книги «Донецька мафія. Антологія». Зі свого боку ПОРА, яка завжди висловлювала інтереси малого і середнього бізнесу, вважає що книга «Донецька мафія» є ефективною зброєю в руках середнього класу і громадянського суспільства в цілому у боротьбі з кримінально-олігархічними угрупуваннями. ПОРА бере на себе інформаційно-організаційну підтримку випуску видання та його розповсюдження.

Громадянська партія ПОРА заявляє, що зробить усе для того, щоб бандити сиділи в тюрмах, навіть якщо від цього гасла відмовляються влада та політичні сили, які спекулюють на темі цінностей Майдану.