Наприкінці літа цього року на вулицях Києва з`являться патрулі, організовані Міжнародною організацією “Міжнародна поліцейська корпорація громадської безпеки” (МПКГБ) і громадською організацією «Український союз кікбоксингу”, з метою забезпечення громадської безпеки в місті, як для громадян України, так і для іноземців.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні голова наглядової ради МПКГБ Костянтин ТОРОП на прес-конференції в УНІАН на тему: “Громадська безпека і спорт: частини одного цілого”.

За словами К.ТОРОПА, планується, що спортсмени вестимуть патрулювання спільно із співробітниками міліції – співробітниками патрульно-постової служби. Він відзначив, що необхідних домовленостей в цьому напрямі з правоохоронними органами досягнуто.

Відео дня

«По суті, йдеться про спробу знов створити структури добровільних народних дружин, що існували в Радянському Союзі і якийсь час – у незалежній Україні», - сказав К.ТОРОП.

За його словами, для того, щоб охопити патрулюванням Київ повністю, вони хочуть підготувати близько 200 чоловік. Це будуть люди, з якими попрацює тренерський склад, керівництво союзу кікбоксингу, які забезпечать відповідну психологічну підготовку, необхідний інструктаж про дії, які не повинні спричинити якихось непередбачуваних наслідків.

“Людський ресурс ми маємо у своєму розпорядженні. Ми неприбуткова організація і фінансуємося за власний кошт, але на сьогодні ми концентруємо кошти для того, щоб екіпірувати належним чином наших членів, щоб провести інструктажі і т.д. Якщо все буде в порядку, то ми сподіваємося, що до кінця липня - початку серпня перші спільні патрулі вийдуть на вулиці”, - повідомив К.ТОРОП.

Передбачається, що учасники патруля матимуть власну форму, спеціальні засоби, можливо, за словами К.ТОРОПА, це будуть гумові кийки. Мати зброю їм заборонено законом, відзначив він.

Голова наглядової ради МПКГБ також наголосив, що на сьогодні дуже важливим питанням є створення правових і соціальних гарантій, як для членів його організації, так і для співробітників охоронних структур. “Ми ним займемося і доведемо його до переможного кінця”, - наголосив він. За інформацією К.ТОРОПА, вже підготовано ряд відповідних законопроектів, які найближчим часом лобіюватимуться організацією в парламенті.

Крім того, К.ТОРОП відзначив, що однією із складових громадської безпеки є й економічна безпека. У зв`язку з цим організація підтримуватиме іноземних громадян, які перебувають на території нашої держави. Найближчим часом планується відкриття цілодобової «гарячої» телефонної лінії для іноземців, які перебувають в Україні, по якій вони в будь-який момент можуть теоретично вирішити свої проблеми, повідомив він.

Присутній на прес-конференції віце-президент УСК Борис ШАПОВАЛОВ, який 25 років пропрацював в органах внутрішніх справ, у свою чергу також наголосив, що УСК і Корпорація тісно співпрацюватимуть з правоохоронними органами. За його словами, серед спортсменів-чемпіонів з кікбоксингу є представники правоохоронних органів.

За інформацією К.ТОРОПА, аналогічні патрулі в майбутньому планується організувати в усіх регіонах країни. Добігають кінця переговори з МВС Австрії, Чехії, Польщі, Угорщини, Болгарії і Росії для вивчення досвіду цих країн в організації безпеки громадян.

Довідка УНІАН. Міжнародна поліцейська корпорація громадської безпеки зареєстрована Міністерством юстиції України в 2005 році.

Діяльність МПКГБ поширюється на територію України і всіх інших країн, де розташовані регіональні комісаріати МПКГБ. Правовою основою діяльності МПКГБ є Конституція України, Закони України «Про міліцію», «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону», «Про об`єднання громадян», інші чинні закони України, законодавство держав, на території яких розповсюджується діяльність МПКГБ.

Стратегічними напрямами діяльності Поліцейської корпорації громадської безпеки є, зокрема, сприяння розвитку України як суверенної, демократичної і правової держави, розвиток міжнародної співпраці поліцейських і добровільних помічників поліції різних країн; сприяння правоохоронним органам і органам місцевого самоврядування, органам виконавчої влади в охороні громадського порядку, забезпеченню безпеки дорожнього руху, профілактиці правопорушень, правовій пропаганді; надання соціально правової допомоги членам Корпорації, дотримання соціальної справедливості і законності, захисту конституційних прав членів МПКГБ, здійснення благодійної діяльності.