Цього року у Харкові може бути зірвана програма  будівництва міського метрополітену.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні  заявили учасники будівництва Харківського метрополітену. Вони пов`язують ситуацію з незадовільним надходженням коштів з державного бюджету і звертаються до обласної держадміністрації та обласної ради з проханням консолідувати зусилля всіх владних структур державного рівня, обласного, міського керівництва з метою пошуку способів фінансування будівництва метрополітену.

При щомісячній потребі у 8 млн. грн., йдеться у листі до влади, реальне фінансування на липень становить - 2,5 млн. грн., серпень 2,5 млн. грн., вересень - 2,8 млн. грн., а це менше 30% від потреб. Загальний дефіцит коштів виріс більш як на 30 млн. грн.

Відео дня

В цих умовах, пишуть метробудівники, без додаткового виділення коштів з обласного та міського бюджету за підсумками 1-го півріччя передбачувана річна програма будівництва може бути зірвана. Зокрема, введення станції “Олексіївська”, що заплановане на 2007 р., буде нереальним.

ДОВІДКА. З ініціативи Міністерства транспорту та зв`язку України Кабінетом Міністрів прийнята Державна програма розвитку метрополітенів до 2010 р. Згідно з програмою обсяги фінансування становлять 597 млн. грн., в тому числі на 2006 р. - рік 90,52 млн. грн. (державний бюджет - 37,27 млн. грн., місцеві бюджети - 53,2 млн. грн.). Вперше за роки незалежності України в державному бюджеті на 2006 р. передбачені централізовані капітальні вкладення на будівництво в розмірі 50 млн. грн.