Рада Українського козацтва засуджує спроби антиукраїнських політичних сил щодо перегляду державного статусу української мови.

Як передає кореспондент УНІАН, текст відповідної заяви озвучив сьогодні на прес-конференції в УНІАН секретар Ради Українського козацтва при Президентові України Станіслав АРЖЕВІТІН.

В заяві висловлюється підтримка діям Президента України Віктора ЮЩЕНКО та уряду, спрямованим на дотримання Конституції України та чинного законодавства щодо державного статусу української мови.

Відео дня

Крім того, Рада Українського козацтва застерігає політичні сили від використання козацьких угруповань в політичній боротьбі навколо мовного питання.

“Ми рішучо засуджуємо будь-які спроби політичних сил ревізувати положення Основного Закону України у мовній сфері. Ми застерігаємо їх від можливих спроб використати козацькі організації в боротьбі за власні інтереси, і звертаємося до козаків по всій Україні із закликом пам’ятати, що ми є громадянами України, кожен з нас склав присягу на вірність українському народові та Україні ”, – наголошується в заяві.