Після виступу на Всесвітньому фестивалі драматичних шкіл на Філіппінах студентський колектив Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім.І.Карпенка-Карого запросили взяти участь у Міжнародному фестивалі професійних театральних колективів, який заплановано провести наприкінці цього року у Німеччині.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив ректор вузу, кандидат мистецтвознавства, професор, заслужений діяч мистецтв України, член-кореспондент АМУ Олексій БЕЗГІН сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Він розповів, що фестиваль драматичних шкіл в Манілі проходив з 16 по 30 травня цього року під патронатом президента Філіппін. У фестивалі були представлені театральні школи з усіх континентів. Українська делегація, як зазначив О.БЕЗГІН, мала значний успіх як під час представлення своїх вистав, так і у проведенні майстер-класів для студентів та викладачів – учасників фестивалю.

Відео дня

“Підходили представники різних делегацій – Японії, Сінгапуру, Китаю, Індії, Австралії, які казали, що ми з задоволенням хотіли б потрапити в Україну, щоб мати можливість познайомитись з вашою театральною школою, вашою країною... Тобто враження були непогані від наших показів, - сказав О.БЕЗГІН. За його словами, “найвищим критерієм оцінки був вислів директора інституту театру ЮНЕСКО, який підійшов до нашої делегації і сказав, що ніколи в житті ще не запрошував на свій фестиваль професійних театрів студентські колективи, але запрошує нашу школу на фестиваль в Іст-Баден”.

О.БЕЗГІН вважає, що участь у фестивалі на Філіппінах є важливою подією не тільки для самого університету, але й для всієї держави. За його словами, Україну за кордоном вже знають і цього разу розпитували щодо можливості приїхати в нашу країну, зокрема, для участі у Всесвітньому фестивалі театральних шкіл, який започатковує університет і проводитиметься за підтримки ЮНЕСКО. Його проведення планується у 2007 р. Фестиваль проводитиметься один раз на два роки. “Проведення такого фестивалю в Україні дасть можливість отримати визнання на рівні театральних шкіл усього світу”, - переконаний О.БЕЗГІН. За його словами, після численних переговорів на Філіппінах, виявилось, що майже всі колективи, які брали там участь у фестивалі, хочуть приїхати на аналогічний фестиваль в Україну.

Присутній на прес-конференції президент концерну «Київпідземшляхбуд» - генерального партнера університету - Дмитро АНДРІЇВСЬКИЙ зазначив, що українські студенти та викладачі на фестивалі в Манілі зробили “важливий дипломатичний крок” та дуже серйозний внесок в розвиток позитивного іміджу нашої держави.

“Для мене є очевидними результати нашої підтримки та партнерства. Зараз багато країн зацікавилися Україною і мають бажання приїхати на подібний фестиваль до Києва. Ми зараз обговорюємо організацію цього фестивалю з керівництвом університету, оскільки він дасть нові можливості для нашої молоді”, - зазначив Д.АНДРІЇВСЬКИЙ.

Як повідомляв УНІАН, Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого представив на Всесвітньому фестивалі драматичних шкіл у Філіппінах дві театральні роботи третього акторського курсу – «Тартюфф» Жан-Батиста Мольєра і «Урок» Ежена Йонеско. Він представляв одну з трьох європейських театральних шкіл. Всього у фестивалі взяли участь 12 театральних шкіл світу, зокрема з Індії, Перу, Філіппін, США, Мексики, Південної Африки, Ірану, Китаю, Японії і Румунії.

Довідка УНІАН. Всесвітній фестиваль драматичних шкіл організований кафедрою UNESCO-ITI «Театр для всіх». Цей міжнародний проект включає також «Шоу світу» і Всесвітню конференцію керівників драматичних шкіл.

В рамках фестивалю, який проходив в м. Маніла (Філіппіни) з 16 по 30 травня, поводились демонстраційні семінари провідних представників театральних шкіл Росії, Японії і США; відео-презентації учасників фестивалю, IV Всесвітня конференція директорів драматичних шкіл і театральні роботи учасників фестивалю.