24 червня 2006 року о 12.30 в Києві в конференц-залі готелю “Експрес” відбудеться шоста Конференція Міжнародної асоціації  ветеранів спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю “Центр”.

Головна тема конференції – реформа правоохоронної системи України. Головна мета - обмін досвідом, адже в конференції прийматимуть участь представники з 10 регіонів України, а також Росії, Болгарії, Молдови, Білорусії, Литви, Латвії, Чехії, Абхазії тощо. Гості та учасники конференції обговорюватимуь проблеми сучасної доктрини правоохоронної системи України, концепції та програми реформування органів міліції.   Разом з тим, Асоціація Центр переймається не тільки проблемами працівників правоохоронних органів, існує другий аспект - права громадян, як злочинців, підозрюваних так і потерпілих, які, нажаль, сьогодні не захищені навіть від представників правоохоронних органів. Адже методи затримання, обеззброєння та ведення слідчих дій в нашій країні не завжди мають гуманний характер. Хоча у розвинутих країнах сьогодні вже тривалий час використовуються нові технології затримання злочинців, про які і йтиметься мова. 

   Друга тема зустрічі – це питання національної безпеки України, яке при більш уважному підході виявляється досить неоднозначним. Наприклад у Декларації про державний суверенітет Україна “проголошує свій намір стати в майбутньому постійно нейтральною державою , яка не бере участі у військових блоках і дотримується трьох неядерних принципів: не приймати, не виробляти і не набувати ядерної зброї”. А от в Законі України “Про основи національної безпеки ” має назву “інтеграція України європейський політичний, економічний, правовий простір та в євроатлантичний безпековий простір”, що свідчить зовсім про інше правове навантаження. Приміром у Конституції України є стаття, згідно якої “на території України не допускається розташування іноземних військових баз”, проте згідно умови між Росією та Україною перебування Чорноморського флоту Російської Федерації гарантоване до 2017 року. 

Відео дня

  На сьогодні гостро постала необхідність мати громадській орган, який би виступав в ролі незалежного експерта в сфері державної діяльності країни. Міжнародна асоціація “Центр”, на чолі з  Олександром Давиденком вже розробила проект закону про створення Національного Бюро Розслідувань, який у випадку прийняття, суттєво сприятиме удосконаленню боротьби з організованою злочинністю та корупцією, покращенню  національної безпеки України.

12.30– 14.00 – проведення засідання Конференції

14.00- 15.00 – фуршет

Акредитація до 16.00 23.06.2006 за телефонами

279 02 72

279 03 72

Міжнародна асоціація ветеранів спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю "ЦЕНТР" створена 22 квітня 2000г. і зареєстрована Міністерством юстиції України 12 травня 2000г., свідоцтво  № 1422.

Відповідно до Статуту Асоціація є міжнародною громадською організацією, що заснована громадянами України спільно з іноземними громадянами для задоволення і захисту своїх соціальних, економічних та інших спільних інтересів.

Асоціація "ЦЕНТР" провадить свою діяльність у відповідності з Конституцією України, Законом України "Про об`єднання громадян", іншими актами законодавства України, законодавствами держав, на території яких створюються її відділення, представництва та філії.

Членство в Асоціації може бути індивідуальним і колективним. Індивідуальними членами можуть бути ветерани і діючі співробітники спецпідрозділів, а також інших служб. Колективними членами Асоціації можуть бути колективи підприємств, установ, організацій, а також об`єднання громадян, які підтримують статутні завдання Асоціації та сприяють їх виконанню.

На даний момент Асоціація вже має зареєстровані в органах юстиції відділення в усіх областях та містах республіканського підпорядкування України, філії відділень Асоціації  в містах: Макіївці, Горловці, Маріуполі, Артемівську (Донецька обл.), Кривому Розі, Нікополі і Дніпродзержинську (Дніпропетровська обл.), Щолкіно (АР Крим), Білій Церкві (Київська обл.),  представництва в АР Крим (м. Ялта), Республіці Білорусі (м. Мінськ) і Республіці Болгарії (м. Варна), а також оргкомітети по створенню представництв у Російській Федерації, Республіці Молдова, Литовській Республіці, Латвійській Республіці та Чеській Республіці.

Асоціація на постійній основі взаємодіє з подібними організаціями:

­ Міжнародною асоціацією ветеранів підрозділів антитерору „Альфа”;

­ Лігою ветеранів боротьби з організованою злочинністю МВС Російської Федерації;

­ Латвійською Федерацією Детективів та Служб безпеки ;

­ Українською спілкою ветеранів Афганістану;

­ Литовською організацією EKSKOMISARŲ BIURAS.

Асоціація має повну підтримку Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України та інших правоохоронних органів, у складі яких є спеціальні підрозділи, а також правоохоронних органів тих країн, на територію яких розповсюджується її діяльність.

Основними завданнями Асоціації "ЦЕНТР" є:

- Соціальний захист ветеранів і діючих співробітників спецпідрозділів, їх адаптація до нових економічних умов після закінчення служби, допомога їх сім`ям, а також сім`ям загиблих співробітників;

- Фінансова, матеріально-технічна та інтелектуальна допомога спецпідрозділам;

- Аналітична робота з метою вивчення сучасного стану організованої злочинності, участь у розробці заходів щодо законодавчого забезпечення боротьби з нею.

З метою забезпечення фінансування своєї Статутної діяльності Асоціація "ЦЕНТР" і її регіональні відділення створили 50 підприємств, характер діяльності яких тісно пов`язаний з економічними особливостями регіонів. Підприємства, що створені Асоціацією "ЦЕНТР", працюють у галузях виробництва промислової продукції, переробки сировини, перевезення вантажів (авіа-, залізничним та автотранспортом), здійснення торгівельних операцій, туризму, фармакології, забезпечення безпеки бізнесу, охорони, захисту торгівельних марок провідних іноземних виробників, розробки та здійснення інвестиційних проектів та ін. Частина цих підприємств входить до складу Корпорації „ЦЕНТР”. Членами Асоціації створено Кредитну спілку „ЦЕНТР”.