Перші агросадиби з’явилися на Харківщині в рамках програми розвитку “зеленого” туризму. 

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, їх створили сільські жителі з тих районів області, де особливо гостро стоїть проблема безробіття. Функціонування цих садиб дозволить селянам заробляти прямо за місцем проживання. Кожна агросадиба має свою особливість -  одна з них, наприклад, з’явилася в селі Мечникове Дворічанського району - батьківщині великого біолога, лауреата Нобелівської премії Іллі Мечникова, зазначає прес-служба.

За часів І.МЕЧНИКОВА, це село називалося Іванівкою. Сьогодні господарі агросадиби прагнуть зробити незабутнім кожний день відпочинку туристів у своєму маєтку. Вони водять гостей по мечниковських місцях, організовують для них риболовлю, кінні прогулянки та інші доступні розваги.

Відео дня

Як повідомили у прес-службі, саме в Мечниковому стартувала обласна програма розвитку “зеленого” туризму, учасником якої є й обласний центр зайнятості. За його сприяння в місті Лозова буде створено перший на Харківщині бізнес-центр, що готує підприємців для роботи в цій перспективній сфері.