Компанія “Укргазвидобування” ввела в експлуатацію дві свердловини на Березовському та Коломацькому газоконденсатних родовищах в Харківській області.

Як передає кореспондент УНІАН, за повідомленням прес-служби компанії, сьогодні “Укргазвидобування” здійснює облаштування нової високопродуктивної бурової свердловини на Березовському газоконденсатному родовищі. Згідно з планом її буде введено в експлуатацію до кінця червня ц.р.

Продуктивність цієї свердловини становить близько 300 тис. кубометрів природного газу на добу. Передбачається, що нова свердловина до 2007 р. зможе дати близько 20 млн. кубометрів газу.

Відео дня

Крім того, на Коломацькому газоконденсатному родовищі ГПУ “Харківгазвидобування” ввело в промислову експлуатацію нову газову свердловину №52, яка за запасами газу на даний момент є найбільшою на цьому родовищі. За прогнозами фахівців, до кінця 2006 р. вона зможе дати близько 35 млн. кубометрів газу.

За інформацією прес-служби, у південній частині Коломацького родовища, де, за прогнозами, на глибині 5450-5490 метрів знаходяться продуктивні поклади газу, сьогодні ведуться розвідувальні роботи, зокрема, буриться нова свердловина №31, проектна глибина якої становить 5650 метрів.

Довідка. В компанію “Укргазвидобування” входять “Львівгазвидобування”, “Полтавагазвидобування” і “Шебелинкагазвидобування”. Частка компанії на українському ринку видобутку газу становить 79,1%, газового конденсату - 53,5%, нафти - близько 3,2%.

За даними обласного управління паливно-енергетичного комплексу, зараз на території Харківщини видобувається близько 42% українського природного газу.